Haberler

Beşir Atalay: AK Parti'nin Oyu Yüzde 45'in Üzerinde

Güncelleme:

AK Parti'nin oy oranını açıklayan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Yüzde 45'in üzerinde bir yerdeyiz. Yani bu bu yüzde 45 olur, 6 olur, 7 olur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soru üzerine Atalay, bunun bir aile için çok zor bir durum olduğunu belirterek başsağlığı diledi ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ettiklerini söyledi.

"REFERANDUM DA KABUL EDEBİLİRSİNİZ"

Dün yaşanan olaylar hatırlatılarak, toplumsal kutuplaşma tespitlerine katılıp katılmadığı sorulan Atalay, Türkiye'nin önemli bir seçim ortamı yaşadığını, yerel seçimlerin yerelden öte anlam taşıdığını, daha sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri de etkileyeceğini belirtti. AK Parti'ye karşı oluşan bir koalisyon olduğunu ifade eden Atalay, paralel yapının da koalisyon içinde çalıştığını, AK Parti'nin karşısında nerede kim güçlüyse parti ayrımı yapılmadan ona oy verilmesi için listeler yayımlandığını aktardı. Atalay, "Bu seçim ortamını bir anlamda referandum da kabul edebilirsiniz. Biz de esasen yerel seçim ötesinde bir anlam yüklüyoruz, kendimiz de öyle çalışıyoruz. Çok kapsamlı, çok muhtevalı, çok ciddi bir seçim kampanyası yürütüyoruz her boyutuyla" diye konuştu.

BERKİN ELVAN'IN VEFATI

Berkin Elvan'ın ailesinin ve kamuoyunun beklentisinin gaz fişeğini atan polisin belirlenmesi olduğu ifade edilerek, bu konuda yürüyen soruşturmaya ilişkin soru üzerine Atalay, hem idari soruşturması hem adli soruşturmasının devam ettiğini söyledi. Atalay, "Keşke bulunabilse. Hangi hükümet bir canın kaybını, genç insanın canının kaybını ister. Biz hiçbir polisimizin, hiçbir vatandaşımızın can kaybını ister miyiz? Ama bakın bir polisimiz de hayatını kaybetti. Bir şehidimiz var... Üzerinde büyük bir hassasiyetle duruluyor ve tabii durulacak. Bizim o manada hele yargı boyutuyla ilgili idari soruşturmayla ilgili hiçbir tereddüdümüz olmaz. Ondan herkes emin olsun. Böyle bir şeyi yapıp da bunlara vesile olan kamu görevlisi bunu kasten de yapabilir kazayla da yapabilir ama her nasıl olursa olsun onları bulmamız lazım. Esas o bizim açımızdan çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"YÜZDE 45'İN ÜZERİNDE BİR YERDEYİZ"

"17 Aralık'tan sonra başlayan süreç sandığa nasıl yansıyor?" sorusu üzerine Atalay, "Bu seçim daha çok genel siyasetin konuşulduğu bir seçim. Diyelim ki normalde yüzde 60-70 yerel konuların konuşulacağı bir seçimken, şimdi yüzde 60-70 genel siyaset, yüzde 30 ancak yerel konular konuşuluyor" dedi.

Atalay, "Şu anda biz yerel seçimde, şu görünümümüzle daha 3 hafta var, şu anda elimizdeki verilerle yüzde 45'in üzerinde bir yerdeyiz. Yani bu bu yüzde 45 olur, 6 olur, 7 olur. Genel seçime dönük topluma sorduğumuzda o yüzde 50 bandımızda bir değişme yok. Yani 12 Haziran 2011'den beri her aylık gündem araştırmamızda yüzde 50 bandında seyrettik. Bir puan üstünde, bir puan altında. Ama şu anda yerel seçim sorusunda yüzde 45 civarındayız. Bu biraz üzerinde de olacak gibi bekliyoruz" ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

Seçim bölgesi olan Kırıkkale'de de partisinin durumunun çok iyi göründüğünü kaydeden Atalay, yapılan projeleri anlatarak, Kırıkkale'de de Türkiye geneline benzer bir pozisyonda olduklarını söyledi. Çözüm sürecine ilişkin soruya ise Atalay, şu yanıtı verdi: "Çözüm süreci, Hükümetimizin önündeki en önemli proje olmaya devam ediyor. Bütün hassasiyetimizle, bütün boyutlarını kolluyoruz. Şu anda bir sorun yok orada. Bundan rahatsız olanlar olabilir. Provoke edenler var. Özellikle örgüt tarafında farklı bazı sesler duyuyoruz. Belli ki oraları karıştıranlar var. Oralara gidip, yani sürece dönük olumsuz şeyler yapanlar var. Bu tabii bir samimiyet testidir. Biz hükümet olarak bu konuda çok samimiyiz, kararlıyız. Türkiye'de vatandaşlarımız da çok büyük destek veriyor. Yani yüzde 70'in üzerinde şu anda destek. Türkiye bu konuda bir bayram havası yaşıyor. İnşallah bu konuda hep el birliğiyle bir sonuca doğru gideceğiz. Buna güveniyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Berkin Elvan Beşir Atalay Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Adıyaman'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Adıyaman'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

500

Yorumlar (20)

HAYIRSEVER REZAREZA_LET@HOTMAIL.COM:

35 36 VEYA 37 ... ODA DAĞITILAN HEDİYELERE BAĞLI

25
5
yanıtYanıtla
AKPbirolsenocak@hotmail.com:

arkadaslar ben koyu bir ak partiliyim..benim icin cahil ve egitimsiz diyenler yesile bassin..cahil degil diyenler turuncuya

9
17
yanıtYanıtla
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

İŞLERİN TIKIRINDA DİYENLER, HAVUZDAN NASİPLENİYORSUN DİYENLER NEREYE BASSIN...

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

SENİN PİS OYUNUNA GELEMEM..! BEN İNANIYORUM Kİ AKP'YE GÖNÜL VERMİŞ AMA ARTIK GERÇEKLERİ GÖRMÜŞ MİLYONLARCA KARDEŞİM VAR..1 TUTUP ONLARA SENİN VSITANLA HAKARET ETMEM..! AKP 12 YIL ÖNCE YOKTU AMA OY VERENLER HEP VARDI..! GEENELLEMENE OY VERMİYORUM..! VATANINI SEVEN, KARDEŞLİĞE ÖNEM VEREN HERKESE SAYGILARIMI SUNARIM..! BÖLÜCÜLERE VE VATAN DÜŞMANLARINA DA YERİ GELDİĞİNDE İSTEDİĞİ ŞEKİLDE CEVAP VERİRİM.!

yanıt0
yanıt0
SERTAÇMKS@KK.COM:

HERŞEYE RAĞMEN AKP YE OY VERECEK İNSANLARA GERÇEKTEN ACIYORUM YAZIKLAR OLSUN .....

16
10
yanıtYanıtla
ibrahm çakıribrahimcakir11@gmail.com:

peki kardeşim kime verelim onu söyleyin mertçede seninde ğparticilik yapmadığını bilelim çocuklarımızın geleceğini kurtaralım şu an ekonomi hastaneler yollar toki evlerinden dolayı kiraların az olması sigara içmilmiyor tertemiz değilmi söyle kime oy verelim

yanıt0
yanıt0
aliali-cetin1976@hotmail.com:

Kılıçtaroglunda arazi geniş mazot 1.5 olacak herkese 600tl herkesin yüzü gülecek.en ufak talihsiz olayları büyütüp gösteri yapan oturma organlarının yanında hep chp destekçileri.bunlarıda gör

yanıt0
yanıt0
EMREemrecan09@hotmail.com:

Tayyibi seven yandaşlarıdır. Bana iş vermeyen inanç ayrımı yapan partiyi sevemem...

21
2
yanıtYanıtla
Derederedere@msn.com:

Ayakkabı kutuları yetmedi, donlarınızın içine de koyun. Belki o zaman 45 olur.Saf halkı buldunuz binin sırtına...

12
9
yanıtYanıtla
AKPbirolsenocak@hotmail.com:

koyu ak partiliyim..benim icin egitimsiz cahil diyenler yesili tiklasin

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title