Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Okul Açtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Bir Okulun Açılışını Yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da bir okulun açılışını yaptı ve ''İnşallah YÖK Başkanları, HSYK Üyeleri, Başbakanlar, Başbakan yardımcıları bu okuldan çıkar' dedi.

Manisa Ticaret Borsası, Valilik ve İl Özel İdaresi'nin ortaklaşa yaptırdığı, 16 derslik ve 500 öğrenci kapasiteli Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi'nin açılışı yapıldı. Lalelik Mahallesi'nde 1.5 milyon liraya malolan okulun açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar, Meclis Başkanı Ergun Türek, iş adamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Akıllı tahtalar ve elektronik sınav sistemiyle dontılan lisenin, bugüne kadar Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde eğitimlerine devam eden 150 öğrencisi de böylece yeni binasına kuvuştu.

TÜCCAR VE ÇİFTÇİNİN ALINTERİ

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar, iki dönemdir görevde olduklarını ve önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi. İngilizce kursları, sağlık ocakları, hayvan borsası gibi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Koşar, en sonunda da çocuklara borsanın bir armağanı olarak okulu yapmayı görev bildiklerini ifade etti. Koşar, ''Okulumuzun her tuğlasında Manisalı tüccarın, çiftçinin alınteri vardır. Borsamızın gelirini, tüccar ve çiftçiden gelen aidatlar oluşturuyor. Okulun yüzde 70'i borsamız geri kalan yüzde 30'luk kısmı valilik tarafından yapıldı. Buradan yetişen öğrenciler hakim, savcı olacak, devletin üst kademesinden görev alacaklar. Öğrencilerimizden bu sözleri aldık' dedi. Koşar, törene katılmayan MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den de öğrenciler adına okulun çevresinin asfaltlanmasını talep etti.

HAYIRSEVER ÇOK, ARSA YOK

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Borsa yönetimine teşekkür ederek, hükümetin desteği ile STK, özel sektör, meslek odaları ile kentin eğitim sağlık, spor ve kültürüne el attıklarını söyledi. Çıtayı yükseltmek için uğraştıklarını ifade eden Güvenç, ''Bu okul borsamızın desteği ile 1 yıl içinde tamamlandı. Eğitim kervanı durmuyor. Manisalılar eğitime ne denli önem verdiğini gösteriyor. Geleceğe daha iyi bakıyoruz. Yatırım anlamında rekorlar kırıyoruz. Öğretmen ve derslik sayısında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bazı ilçelerde arsa bulamamaktan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Ancak ödenek konusunda sıkıntımız yok. Hayırseverimiz çok, arsamız yok. Bugüne kadar 118 tane protokol imzaladık. Bunun 18'i bu yıl işadamları ile yapılan protokollerdir. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde yapılan yatırımlarda vergi matrahı düşmektedir. Ben tüm iş adamlarını eğitim ve sağlık alanında yatırıma davet ediyorum' dedi.

İNSANLIĞA HİZMET

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Manisa halkının eğitime verdiği önemden söz etti. Türkiye'nin geleceği ve ümidi olan çocukları, bu tarz lüks okullarda yetiştirdiklerini anlatan Arınç, ''Milli ve manevi değerlere sahip, tüm bilimleri bilen, iyi evlatlar olarak hem bize hem tüm insanlığa hizmet edecekler. Kente her gelişimde oda, borsa, sanayici ve yöneticilerin eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde yaptırdığı okulların açılışlarına katılıyorum. Bu büyük bir mutluluktur. Bugün de Borsamız sosyal sorumluluğunu yerine getirdi. Borsa sadece kendi işini yapmakla kalmayıp, bu güzel eseri de Manisalılar'ın hizmetine sundu. Daha önceki hafta öğrencilere mont dağıtan Manisa Ticaret Borsası'nı kutluyorum' dedi. Manisa'dan cebinde beş para olmadan yurtdışına çıkan ve kazandığı paralarla okul yapan hayırseverler bulunduğunun altını çizen Arınç, öğrencilere de seslendi. Arınç, ''Çok çalışın. İnşallah YÖK Başkanları, HSYK Üyeleri, Başbakanlar, Başbakan yardımcıları bu okuldan çıkar. Buna gayret edin. Bunlar çok yeni terimler gibi geliyor. Ama son dönemde gündemden düşmeyen terimler. Ben de bu okuldan yetişen öğrencilerin böylesine önemli görevlerde yer almasını diliyorum' dedi.

TEMSİLİ SINAV

Yapılan konuşmaların ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, okulun yapımında emeği geçen başta Borsa Başkanı Arif Koşar olmak üzere yönetim kurulu üyelerine plaket verdi ve açılışı yaparak sınıfları gezdi. Akıllı tahtaların bulunduğu sınıfta temsili sınava da katılan Arınç, elektronik sınav sistemini tanıttı. Arınç, öğrenciler tarafından soruların yanıtlanması için kullanılan kumandalardan birini eline alarak Türkçe sorusunu yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title