Haberler

Başbakan Erdoğan: Başbakan Gündem Belirleyemiyorsa Bu Görevinde Bulunmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Tütün Kontrolündeki Başarısı ve 2012 Küresel Yetişkin Tütün Araştırması Sonuçları Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Tütün Kontrolündeki Başarısı ve 2012 Küresel Yetişkin Tütün Araştırması Sonuçları Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan gerginlik nedeniyle Erdoğan'ın bölgeye gelecek olması polisi alarma geçirdi. Erdoğan, Beşiktaş - Harbiye üzerinden Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne geçti. Başbakan Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında konferansın yapıldığı salona girdi

AMAÇ PASİF İÇİCİLERİ KURTARMAKTI

Erdoğan toplantıdaki konuşmasında sigara yasağı konusundaki başarılarından söz etti. Alkolle ilgili yeni düzenlemeyi anlattı. Sigara yasağının tüketimi azalttığını rakamlarıyla anlatan Erdoğan, "Başbakan olduğum ilk dönemde başbakanlığın koridorlarında yürümekte zorlanıyordum. Aktif içiciler vardı. Ben pasif içici olarak duman oluyordum. Müsteşarıma dedim ki 'Efkan bey ne yap yap bu odaların kontrol altına alınması lazım'. Biranda yayınlanan genelgeyle sıkıntılı havadan kurtulduk. Dumansız havayı biz koridorlarımızda yaşamaya başladık. Asıl amaç tütün ürünlerini tüketmediği halde sigaranın zararlı etkilerine maruz kalan arkadaşları kurtarmaktı." diye konuştu.

DERDİMİZ ANAYASAYA UYUYORSA KUSURA BAKMA

Yasa çıktığında birilerinin sigara yasağı yüzünden binlerce işyerinin kapanacağını, binlerce kişinin işsiz kalacağını iddia ettiğini söyleyen Erdoğan, "Toplumun çoğunluğunun sigara yasağının memnuniyetle karşıladığını biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde onu da yaşadım. İBB'nin Malta Köşkü gibi, Sarı köşk gibi yerler vardı. Ama buralar sadece belli bir azınlığın kullandığı yerlerdi. Belediye Başkanı olunca buraları tamamiyle bütün halkımıza açtık. Alkol yasak dedik, sigara yasak dedik. Buralar tıklım tıklım dolmaya başladı. Halkımız huzurlu bir yer istiyor. Azınlığın çoğunluğuna tahakkümü var. Azınlığın yasalara uygun hukukunu korumakta bizim görevimizdir. Tütün, Alkol ile mücadele bütün bunlar Anayasamızın 58. Maddesinin amir hükmüdür. Birileri çıkıyor karşımıza orayı bahane etmeyin. Sizin derdiniz başka. Sizin 'başka dediğiniz derdimiz' Anayasanın bu amir hükmüne uyuyorsa kusura bakma" dedi.

SİGARA YASAĞINI DELENLERE KAPATMA CEZASI..

Bazı işletmelerin sigara yasağına uymadığını bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Yasayı cıkardık ama bakıyorsunuz birçok resturantta bunları devam ettirenler var. '5 bin liraysa bunun cezası öderim' diyor. Kusura bakma biz otururuz farklı uygulamalara götürürüz, kapatmaya kadar gider" diye konuştu.

ALKOL YASAĞI SÖZ KONUSU DEĞİL

Alkol düzenlemesiyle ilgili tartışmalara değinen Başbakan Erdoğan, "Biz alkolü mü yasakladık. Hayır. Sadece biz yeni bir tercih ve yeni bir çerceve ortaya koyduk" dedi. Dediklerini sıralayan Erdoğan, "Okullara yüz metre mesafede açık ya da kapalı alkol satışı olmayacak.Aslında bu bizden önceki dönemlerde de vardı bu. Ama bu kadar kararlı değil. Bundan böyle alkol satışı akşam 22: 00 sabah 06: 00 arasında yapılamayacak. Benzin istasyonunda alkol satışı yapılamayacak. Belli bir yaş altı olanlara alkol satışı yapılamayacak. Buna benzer bir çok şeyler. Bir çerçeve çiziyoruz. Yasak söz konusu değil. Bunu farklı yerlere çekiyorlar" diye konuştu.

ESAS OLAN MİLLETİMİZİN MENFAATİDİR

Alkol yasağıyla ilgili değerlendirmelerini farklı noktalara çekenler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şeyler aldıkları için memnunum gündem oluşuyor çünkü. Başbakan bir gündem oluşturamıyorsa zaten bu görevinde bulunmasın. Bunlar sıradan konular değil. Hiç kimse kusura bakmasın, bizim için esas olan milletimizin tamamının menfaatidir. Sırf birilerinin keyfi bozulacak diye milletimizin tamamının geleceğini korumaya yönelik adımlar atmaktan geri durmayacağımızı herkesin bilmezi lazım" dedi.

OFİSE GEÇTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından yine geniş güvenlik önlemleri altında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nden ayrıldı. Toplantıya katılan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan'i makam aracına alan Erdoğan Dolmabahçe'deki

Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçti.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

recep tayyip erdoğan türkiye kusura Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title