Haberler

Başarının Yolu İKÇÜ'den Geçiyor

Güncelleme:

TSE belgesiyle taçlandırılan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde 2014 ÖSYS kılavuzunda ilan edilen lisans programlarına doluluk oranı %98 olarak gerçekleşti.

TSE belgesiyle taçlandırılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) 2014 ÖSYS kılavuzunda ilan edilen lisans programlarına doluluk oranı yüzde 98 olarak gerçekleşti.

ÖSYS kılavuzunda ilan edilen 24 bölüme ait 1282 öğrencilik kontenjanın 1265'i doldu. Yabancı öğrenciler için ayrılan 137 kişilik kontenjana 131 öğrenci yerleşti. Bu rakamla 46 ülkeden 224 uluslararası öğrenci İKÇÜ'lü oldu. Bu yıl ilk defa öğrenci alan Sosyal ve Beşeri İlimler Fakültesi'nin; Felsefe, Medya ve İletişim, Sosyoloji ve Tarih bölümlerine ayrılan 84 TC uyruklu ve 8 yabancı öğrenci kontenjanının tamamı doldu. Bu rakamla birlikte 2011 yılında 224 öğrencisi ile akademik eğitime başlayan İKÇÜ'de toplam 4368 öğrenci, İzmir'in yeni nesil devlet üniversitesinden mezun olacak genç İKÇÜ'lüler arasına girmeyi başardı.

BAŞARILARLA DOLU BİR DÖNEM DİLİYORUM

2014-2015 eğitim öğretim yılının öğrencilere, akademik ve idari personele, İzmir'e ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bu yıl açılan 5 yeni bölüm ile toplam 24 bölümde yüzde 98 tercih oranına sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akhan; birçok köklü üniversitelerin puanları üstünde öğrenci aldıklarını başarı çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı. Başarıya ulaşmak için en önemli kaynağın nitelikli insan gücüne sahip olmak olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Akhan, şöyle konuştu: "Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına girmeyi hedefliyoruz. İzmir'in böyle bir zirve üniversiteye ihtiyacı var. Zirve derken, öğrenci sayısı olarak değil, verdiği eğitimin tercih edilirliği açısından, mezunlarımızın iş bulması açısından zirveye gitmemiz gerekiyor. Bunun için de en önemli şey, yurt dışında doktorasını yapmış, kendisini geliştirmiş, dünyaya bakışı çok iyi olan sadece ders vermekle görevi olmayan dünyayı takip eden nitelikli öğretim üyesi olmasıdır. Nitelikli öğrenci tercihi de çok önemli. Biz öğrencilerimizi bir üst seviyeden nitelikli olarak alabilirsek, ürünümüz de mezunlarımızın iş bulması, mezunlarımızın başarısı da direkt olarak artacaktır. Bunun için de öğrencimize sosyal imkanlar, eğitim imkanları açısından elimizden gelen imkanları seferber ediyoruz."

Öğrencilere 2015 yılında hizmete girmesi planlanan 960 yatak kapasiteli yurt binası müjdesini veren Rektör Prof.Dr. Akhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kampusümüzün içinde 13.600 metrekare kapalı alana sahip yurt binasının inşaatına başlanmış olup, yap işlet devret modeli ile binanın Şubat 2015'te hizmete girmesi hedeflenmektedir. Eğitim derslikleri ve laboratuvarların yanında, sosyal, kültürel ve spor tesislerinin yer aldığı İzmir'in en iyi kampüs üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarımız hızlı bir şekilde yol aldı. Gençlerimizin öğrencilik hayatlarını dolu dolu geçirecekleri, mezun olduklarında güzel anılarla ayrılacakları, dünya standartlarında modern bir kampüs oluşturmak için tüm imkanları zorluyoruz. Öğrenci odaklı üniversite olmanın tüm gerekliliğini sorumluluk bilinciyle yerine getiriyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galip Akhan Çelebi İzmir Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title