Haberler

Barış İçin Güvercin Uçurdular

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği 5.Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali'nde davetliler beyaz güvercin uçurdu.

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği 5. Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali'nde davetliler beyaz güvercin uçurdu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 'Ezgi'nin Günlüğü' ekibine zeytin fidanı hediye ederken, Nazım Hikmet'in ünlü dizelerini okudu.

Farklı dinlerden temsilciler ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sarıyer spor kulüplerinin taraftar temsilcilerinin katıldığı barış sofrasıyla başlayan etkinlik Sarıyer Belediyesi Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesine kurulan konser alanında devam etti. Sahneye çıkan davetliler barış için dua ettikten sonra barış için beyaz güvercin uçurdu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"5. Sarıyer Barışa Çağrı Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sarıyer her dinden ve her mezhepten insanımızın yıllardır yan yana yaşadığı bir barış ilçesidir. Dünya genelinde ve Türkiye üzerinde sıkça yaşanan tüm çatışmalar bizi üzüyor. Bir yerel yönetici olarak, bir yurttaş olarak halkımızın yaşadığı acıyı her birey gibi ben de yüreğimin derinliklerinde hissediyorum. Tüm Türk halkı sorunların barış içinde çözülmesini istemektedir. Türk halkı hiçbir zaman savaş yanlısı olmamıştır. Dış politikalarımız bunu yansıtmalı, komşu ve bölge ülkeleri ile kavgalı, savaş kışkırtıcı bir ülke konumuna gelmemeliyiz. Birlik ve beraberlik! Bizim vatanımızın özü budur. Biz de bu duygularla hareket etmeli, kardeşlik duygularımızın bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz. İşte tüm bu nedenlerle İstanbul'un en güzel ilçesi Sarıyer'den tüm dünyaya barış çığlığı gönderiyoruz. Haydi, barış iktidarına."

Ezginin Günlüğü ve Grup Yedirenk'in şarkılarıyla halay çeken vatandaşlar dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne gönderdiler. Başkan Genç, davetlilere ve Ezginin Günlüğü ekibine barışın simgesi olan zeytin ağacı fidesi hediye ederken, Nazım Hikmet'in dizeleriyle geceye son verdi, "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. ve bir orman gibi kardeşçesine". - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ezginin Günlüğü Şükrü Genç Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title