Haberler

Baran Yaşam Savaşını Kazandı

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde üzerine düşen televizyonun altında kalarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Baran Taha Bakır, hayati tehlikeyi atlattı.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde üzerine düşen televizyonun altında kalarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Baran Taha Bakır, hayati tehlikeyi atlattı.

Nizip İlçesi'nde 25 Nisan'da meydana gelen olayda, Baran Taha Bakır, evlerinde oynarken ayağı takıldı ve üzerine devrilen televizyonun altında kalarak ağır yaralandı. Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bakır'ın beyin travması geçirdiği belirlendi ve Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ancak Bakır, ilçedede bulunan iki ambulansın ilçe dışında görevde olması nedeniyle, yaklaşık 1 saat nakledilmeyi bekledi. İlçede görev yapan iki ambulanstan biri il merkezine götürdüğü hastayı bırakıp geri dönünce, küçük çocuğu alıp Gaziantep'teki Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde götürdü.

İlk müdahalesinin ardından tedaviye Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Bakır, hayati tehlikeyi atlattı. Olaydan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler Gaziantep'e gelerek baba Mustafa Bakır'ın ifadesine başvurdu. Müfettişler Nizip Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulunup, yöneticilerin ifadelerine başvurdu.

6 çocuklu devlet memuru olan Mustafa Bakır, kimseden şikayetçi olmadıklarını, doktorların çocuğuyla çok yakından ilgilendiğini, sadece ambulans konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bakır, "110 bin nüfuslu ilçemizde bulunan 2 ambulans yetersiz kalıyor. Benim çocuğum belki kurtulmayabilirdi. Acilen Nizip'e ambulans sayısı artırılmalı. Biz yaşadık, başkaları bu sıkıntıyı yaşamasın" dedi.

ODASI SÜSLENDİ

Balon ve oyuncaklarıyla süslü odasında tedavisi süren Baran'ın doktoru Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Murat Ulutaş, hastasının iyileşme sürecine girdiğini belirterek, "Baran'ın kafatasında kırık ve ince bir kanama alanı saptadık. Herhangi bir ameliyat gerektiren bir durum olmadığı için yoğun bakım şartlarında takip ettik. Seyir sırasında genel durumu yavaş yavaş toparlamaya başladı. Çevreyle ilgisi istediğimiz seviyede olmasa bile iyileşme yönünde gösteriyor. Bundan sonrası için anne yanında odada takip edilebilir seviyede olduğundan odaya aldık. Zamanla, bakım ve tıbbi tedaviyle daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nizip Devlet Hastanesi Mustafa Bakır Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title