Haberler

Barakazi: "Bingöl Cazibe Merkezi Olacak"

Güncelleme:

Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri birliği, Bingöl Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ve Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Canlı Hayvan Pazarı Projesi ile ilgili fikir alışverişi yapıldı. Ziyarette heyet, Canlı Hayvan Pazarı'nın Bingöl açısından önemine vurgu yaptı.

"Bu Proje, Bundan Sonraki Bütün Faaliyetlerimize Destek Olacaktır"

Canlı Hayvan Pazarı Projesi'nin, Bingöl'ün kalkınmasında önemli bir rol alacağına değinen Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) Başkanı Ali Kaysadu, "İlimiz Koyun ve keçi yetiştiriciliği anlamında 42. sıradaydı, şuanda 19. sırada yükseldi. Hayvan ıslahı anlamında 7 tane projemiz var. Bu anlamda Türkiye'de 2. sıradayız. Dolayısıyla biz bu işe çok önem veriyoruz, çok gayret sarf ediyoruz. Canlı Hayvan Pazarı Projesi, bundan sonra bize güç verecektir. İlimizin kalkınmasında yapılan bu projeden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye çok teşekkür ediyoruz. Bu proje, bundan sonraki bütün faaliyetlerimize destek olacaktır. Belediye Başkanımızla yaptığımız işlerde istişare etmeye devam edeceğiz" dedi.

"Hayvancılık Bu Bölgenin Olmazsa Olmazları"

Bölgede hayvancılığın önemine vurgu yapan Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, "Bingöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı Projesi'nin Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi zamanında hayata geçiliyor olması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz beye ve DAP Başkanı Adnan Demir'e bu konuyu sürekli gündemde tutmaya çalıştık. Hayvancılık bu bölgenin olmazsa olmazlarındandır. Tarımsız ve hayvancılığın olmadığı bu memleketin kalkınması mümkün değildir. Onun için altyapısının sağlam olması gerekiyor. Bu anlamda Canlı Hayvan Pazarı'nın yapılıyor olması da önemlidir. Bölgemizde hem kalkınma, hem huzur ve hem de barışın pekiştirilmesini umut ediyorum. Bu önemli projeden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Proje, İlimizin Kalkınması Açısından Oldukça Önemli"

Projenin önemine işaret eden Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ise, "Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Canlı Hayvan Pazarı Projesi ilimizin kalkınması ve hayvancılığın yeniden canlanması açısından oldukça önemlidir. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Barakazi: "Bingöl, Canlı Hayvan Ticareti Açısından Cazibe Merkezi Olacak"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilimizde canlı hayvan pazarının olmaması ciddi bir sıkıntıydı. Canlı Hayvan Pazarı'na ihtiyaç vardı. İhalemizi gerçekleştirdik, ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandı. Canlı Hayvan Pazarı; Yeni çevre yolu üzerinde 3 bin metrekare kapalı alan, 3 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 6 bin 400 metrekare alana sahip olacak. Tesisimizin faaliyete geçmesiyle ilimiz ve ilçelerinde bulunmayan hayvan pazarı ve borsası ihtiyacı karşılanmış olacak. İlimiz canlı hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacak ve istihdam sağlanacak. Uzun vadede Bingöl canlı hayvan pazarı ve canlı hayvan ticareti merkezi haline gelecektir. Projenin hayata geçmesinde, her projemizde bize destek olan Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum. DAP Başkanı Adnan Demir'in bu projede çok emeği var. Ona da çok teşekkür ediyorum. İnşaallah hep birlikte bu şehir için ne yapmak gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Bugüne kadar sunduğunuz katkılar ve bundan sonra sunacağınız destekler vesilesi ile siz değerli başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür projeler için fikirlerinizi bekliyoruz. Mali durumumuz gittikçe düzeliyor. Mali yönden güçlendikçe ilin ihtiyacı olan projeleri de sırasına göre hep birlikte hayata geçirmeye hazırız. İlimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bingöl Yerel Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (2)

kürt zazaMobil-IOS:

gundilere bak

1
1
yanıtYanıtla
Batuhan:

Cazibenizi yesinler ????????

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title