Haberler

Balyoz Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Güncelleme:

Tüm sanıkların beraat ettiği Balyoz davasının gerekçeli kararında gazeteci Mehmet Baransu'nun savcılığa teslim ettiği 11 ve 17 No'lu CD'lerin sahte olduğu vurgulandı.

Sanıkların tümüne beraat kararı verilen Balyoz ana davasında gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme gerekçeli kararında, gazeteci Mehmet Baransu tarafından savcılığa teslim edilen 11 ve 17 No'lu CD'lerin sahte olarak oluşturulduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Kararda şunlar dile getirildi:

"Yargılamanın yenilenmesi aşamasında elde edilen deliller doğrultusunda gazeteci tarafından teslim edilen 11 ve 17 nolu CD lerin sahte olarak oluşturulduğu kesin olarak tespit edilmiş, mahkumiyet hükmüne esas alınan diğer tüm dijital delillerin de sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst kademelerinde görev yapan, bir çok konuda donanımlı olan kişilerin böyle bir illegal yapı oluşturmaları halinde bunu illegal yapıya katılmayan bir çok kişinin bulunduğu bir ortamda dile getirmeyecekleri aşikardır.

"MAHKUMİYETE YETECEK DELİL YOK"

Delillerin değerlendirilmesi sonucu sanıkların yüklenen "Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini Cebren Iskat veya Vazife Görmekten Cebren Men Etmeye teşebbüs" suçunu işledikleri yönünde mahkumiyetlerine yetecek, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı düşünülmüş, sanıklar hakkında verilen mahkumiyet hükümlerinin iptali ile yüklenen suçları işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatleri yönünde hüküm kurulması uygun görülmüştür.

Donanma Komutanlığı ve Hakan Büyük'ün evinde ele geçirilen dijital delillerin iyi niyetli olmayan kişi veya kişilerce sahte oluşturularak bu yerlere konulmuş olabileceği düşünülmüştür.

Suça konu HD5, CD'ler ve USB'deki bazı belgelerin tarih ve zamanlarının gerçek takvim zamanını yansıtmadığı, bu belgelerin sistem zamanı güncel olmayan bilgisayarlarda oluşturulmuş ve üst verilerindeki tarih ve zaman bilgileri sonradan gerçek zamanı yansıtmayacak şekilde değiştirilmiş oldukları kanaatine varılmıştır.

"DELİLER OLUŞTURULUP DONANMA'DA SAKLANMIŞ"

Gölcük Donanma Komutanlığında arama yapılmasına neden olan ihbarda direkt olarak suça konu dijital verilerin bulunduğu yerin belirtilmesi şüpheli ve dikkat çekici bulunmuş, sanıkların dijital verilerin başkaları tarafından kasıtlı olarak sahte olarak düzenlenip buraya konulduğu yönündeki iddialarının ihtimal dahilinde olduğunu düşündürmüştür."

236 SANIK BERAAT ETMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, "yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığı" gerekçesiyle 236 sanığın beraatine karar verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Baransu Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (107)

ZEYD:

ULEN CEMAAT. . ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİNİZ. SAHTE CD Yİ HAZIRLA. . PARALELE POLİSLERE DELİL DİYE SUN. . O DA PARALEL HAKİMLERE VERSİN. ÜLKEDE NE POLİS NE ASKER NE BROKRAT BIRAKTINIZ. . HA BU ARADA VEKİLLERİN MEŞRU CDLERİNİ FUHUŞ DİYE SUNMAK . . ŞEYTANSIINIZ . . .

44
22
yanıtYanıtla
İMRALI AŞIĞImobilWeb@haberler.com:

CEMAATLE AKP NİN ARASI BOZULMASAYDI BİNLERCE İNSAN SAHTE DELİLLERLE MÜEBBET YATACAKTI.Hacı hocanın yönettiği devlette hukuk böyle kepaze olur...

58
2
yanıtYanıtla
YUH ARTIK YUH:

5 YIL SONRA MI SAHTE OLDUĞU ANLAŞILMIŞ. AGA BEN DELİRCEM ARTIK NE PİS OYUNLAR DÖNÜYO. PARALEL AYAĞINA ÜLKEYİ BATIRDIN TAYYİP. BAS BAS MEYDANLARDA BAĞIRIP SAYELERİNDE OY DEVŞİRDİĞİN İNSANLARIN AYAKLARINI YALICAKTIN NERDEYSE ALDATILDIK DİYE. BU KADAR DA REZİL DURUMA DÜŞÜLMEZ YA. HEPSİ DE ORJİNAL OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYOR. KOMUTANLAR BİLE BİLİYOR BUNU. AMA TAYYİP SIRF PARALELE YIKMAK İÇİN ÇIKARTTI. BEN BÖYLE İĞRANÇ Bİ OYUN GÖRMEDİM. ALLAH HEPİNİZE GAZABINI AZABINI GÖSTERSİN. . .

34
1
yanıtYanıtla
ilgincMobil-ANDROID:

akil var mantik var gerekceli karar neymiste cd ler sahte. 2 cdnin sahte oldugunu anlamak bu kadarmi uzun surdu. o kadar insani kac ay icerde yatirdiniz.

29
0
yanıtYanıtla
zaza baba Mobil-ANDROID:

burasi Türkiye adalet ve insan haklarından uzak ülke sevdiğim ülke ama bu ülkeye gerçek adalet gelmesini isteyenler mutlaka HDP yi desteklemelerini ricam eyer Türkiye'yi seviyorsaniz tabiki

24
3
yanıtYanıtla
UMUDUMUZ CHP:

insanları yıllarca içeri at sonra da deliller sahte de. o zaman o delilleri üretenleri içeri attın

26
0
yanıtYanıtla
@Mavi:

ADAMLAR O CD´LERIN SAHTE OLDUGUNU EN BASINDAN BERI SÖYLÜYORLAR, BU IDDIAYI KASTEN GÖZ ARDI EDEN HAKIM VE SAVCILAR HAKKINDA ACIL SORUSTURULMA BASLATILMASI GEREKIYOR, AYRICA AYNI SORUSTURMANIN BU SUCSUZ KAHRAMAN VATAN EVLATLARINA IFTIRA ATARAK SIYASI RANT ELDE EDEN POLITIKACILAR HAKKINDADA AYNI ISLEMIN YAPILMASI GEREKIR. TABI GERCEKTEN ADALET VARSA.

22
3
yanıtYanıtla
gökan:

şimdi bu insanlar bu kadar yıl boşamı yatı peki kim haklı çıktı mualefet kim doğruyu söylüyormuş biz kimler yanılmış akoşlar bu insanların vede içerde ölenlerin vebali kimin üzerinde

25
0
yanıtYanıtla
türkiyede:

adaletin olmadığını tüm dünyaya gösterdik. . istediği an suçlu , istediği kahraman oluveriyorsun

20
3
yanıtYanıtla
kako:

daha önce hukuk sistemi cd lerin sahte olduğunu tespit edememişmi?. . sorular sorular. . . ah adelet sen öldün artık. .

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title