Haberler

Balyoz Davası'nda Tutuklu Sanıklar Savunma Yaptı

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı albay Ahmet Hacıoğlu, terörle mücadele ederken terör örgütü üyesi iddiasıyla tutuklandığını belirterek, "İlk önce suçlamayı anlayamadım.

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı albay Ahmet Hacıoğlu, terörle mücadele ederken terör örgütü üyesi iddiasıyla tutuklandığını belirterek, "İlk önce suçlamayı anlayamadım. Senarist sanaryoyu fazla abartmış diye düşündüm. Ancak daha sonra bu durumu kabullendim. Şu anda Hasdal Askeri Cezaevi'nde ikamet etmekteyim. 25 yıllık geçmişime rağmen özgürlüğümün elimden alınmasını anlamış değilim. Suçsuzum tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin davada savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Albay Abdullah Cüneyt Küsmez, "İsmailağa Cemaatinin toplandığı ve merkezi durumunda bulunan bu caminin tarikat mensuplarının hareketlerinin izlenmesi ve yoğunluk zamanlarının tespit edilmesi konusunda gözlem, hedef bölgenin fiziki ve sosyal yapısının incelenmesi ile çevre kontrolünün yapılarak alınacak tedbirlerin yerinde tespiti konusunda keşif faaliyetleri çalışmalarına iştirak ettiği, bunun ardından Gözlem Formu isimli belgeyi düzenlediği" iddialarına değindi. Sanık Küsmez, "İsmailağa caminin yerini bilmiyorum. Hayatım boyunca hiç gitmedim. Bu suçlamayı şiddetle ve nefretle reddediyorum. Aileme ve şahsıma yapılmış en büyük hakaret olarak kabul ediyorum" dedi. "Gözlem Formu" isimli belgenin imla hatalarıyla dolu olduğunu, kendi adına kayıtlı bir bilgisayar bulunmadığını belirten Küsmez, bu dijital belgeyi kendisinin yazmadığını, bilgisayarda oluşturmadığını savundu. Küsmez, adının İstanbul'da hassas tesislerde görevlendirilecek personel olarak belirlendiği listenin de hatalarla dolu olduğunu, isminin yanlış yazıldığını anlattı.

HACIOĞLU SUÇLAMALARI REDDETTİ

Terörle Mücadele ederken terör örgütü üyesi iddiasıyla tutuklandığını belirten albay Ahmet Hacıoğlu da tutuklandıktan sonra ilk kez yaptı. Hakkındaki suçlamaları redden Hacıoğlu, Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan ele geçirildiği iddia edilen dijital verilerde yer alan listede adı geçtiği için sanık sandalyesine oturduğunu belirtti. Sanık Hacıoğlu, "İlk önce suçlamayı anlayamadım. Senarist sanaryoyu fazla abartmış diye düşündüm. Ancak daha sonra bu durumu kabullendim. Şuanda Hasdal Askeri Cezaevi'nde ikamet etmekteyim. 5-7 Mart 2003'de 1. Ordu Komutanlığı'nın bünyesinde gerçekleştirilen Seminer Planı'na katılmadım. Seminere katıldığıma dair hakkımda tek bir delil yoktur. Kimseye suç teşkil eden emir vermedim. Hiç kimseden de böyle bir emir almadım. Meslek hayatımda şahsıma zimmetli hiç bilgisayar verilmedi. Camiilere yönelik hazırlandığı iddia edilen belgelerle ilgili olarak da kimseye keşif için emir vermedim. Böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi. Hacıoğlu, hazırlanan belgelerde yazım hatalarına da dikkat çekti.

"SUÇSUZUM TAHLİYEMİ TALEP EDERİM"

25 yıllık jandama subayı olduğunu belirten Hacıoğlu, "Bir listede adımın yer alması hukuk açısından beni ne kadar ilgilendirir? Bundan ben mi suçlu olacağım. Suçlamalarla ilgili somut deliler nerede? suç işlediğime dair bir telefon görüşmesi ya da herhangi görüntü kaydı mı var? Ben suça konu listeyi reddediyorum. 25 yıllık jandama subayı olarak basit bir yaralama olayında bile somut delil olduğu için suç aleti bıçağı bulmak için aylarca ormanda ve tarlalarda arama yaptığımı bilirim. 25 yıllık geçmişime rağmen özgürlüğümün elimden alınmasını anlamış değilim. Hakkımdaki tüm suçlamaları reddediyorum. suçsuzum tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Sanık savunmalarının alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasdal Askeri Cezaevi Ahmet Hacıoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title