Haberler

Balyoz Avukatı Ülgen: Tahliyelerin Başlaması Gerekir

Güncelleme:

Balyoz sanıklarının avukatlarından Celal Ülgen, "Yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Balyoz davası yeniden görülecek." dedi.

AYM'NİN Balyoz davasında 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından yeniden yargılama tartışmaları başladı. Kararın açıklanmasının hemen ardından açıklamalarda bulunan Balyoz Davası sanıklarının avukatlarından Celal Ülgen, "Özgürlükler iade edilmeli, yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Tutuksuz olarak devam edecekler ve Balyoz davası yeniden görülecek." dedi. Ülgen şunları söyledi:

"ÖZGÜRLÜKLER İADE EDİLMELİ"

Özgürlüklerini iade etmesini bekliyoruz. Kanunlarımıza göre Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı varsa, buna dayanarak, yerel mahkemeye başvurarak yargılanmanın yenilenmesini talep edebiliyorsunuz. Balyoz davasında, adil yargılanma hakkı ihlali sonucunu doğuran bir takım uygulamalarla karşılaştırmıştık.

"TAHLİYELER OLACAK"

Şunu tespit etmek lazım. Evet yeniden yargılama olabilir ama AYM’nin kararında eğer iç tüzüğün ve yasanın kendilerine vermiş olduğu hakka dayanarak tedbir kararı almışlarsa, bu doğrultuda infaz da durdurulacağı için tahliyeler olacaktır ve yeniden yargılama talepleri farklı olacaktır.

"TUTUKSUZ ŞEKİLDE YARGILANACAKLAR"

Yarın sabah eğer, tedbir kararı varsa telgraf çekeceklerdir ya da UYAP’tan göndereceklerdir, tahliyeler başlaması gerekir. Hep varsayımlara göre gidiyoruz. Yeniden yargılama ise bir hak ihlalinin kaynağı bir defa dijital deliller ve savunma hakkıyla. Bu nedenle yeniden yargılamaya gidilirken sanıklar tahliye edilecek. Tutuksuz olarak devam edecekler ve Balyoz davası yeniden görülecek.

"YENİ BAŞTAN BİR MAHKEME GÖRECEK DİYEBİLİRİZ"

Eğer tedbir kararı vermemişse, bu nedenle biz başvurup yeniden yargılama isteriz toplu olarak ve mahkemelerde buna uymak zorundayız. Ama tedbir vermişse bu değişir. Biraz daha bekleyip o kararı beklememiz lazım. İddianame hazırlanmıyor ama mahkemenin karar aşamasında bıraktığı yerde, AYM’nin hak ihlali tespit ettiği yerden tarafların savunmaları delilleri değerlendirilecek ve neredeyse yeni baştan bir mahkeme görülecek diyebiliriz.

"DELİLLER YOK SAYILACAK"

Deliller yok sayılacaktır çünkü AYM’nin söylediği budur. Biz ısrarla bilirkişi incelemesi yapılsın demiştik, bunu yapmamışlardı. Şimdi bütün bunlar yapılacak. Bir bilirkişi raporuyla, bu verilerin sahte olduğu tespit edilecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Celal Ülgen Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

vatansever80:

şimdi sormak gerek türk ordusuna bu büyük tuzagı kurmasalardı ne olurdu 1. işid denilen şeytanın çocukları olmazdı 2 suriye bu halde olmaz bu kadar masumun kanı dökülmezdi 3 bunlar abd ye uşaklık edip kck la kol kola olmazlardı hiç kimse bayragımızı indirmeye cüret edemezdi 4 yollarımızın güvenligi pkk ya bırakılmazdı 5 andımız TC yazıları kaldırılamazdı 6 bizi böyle sahte islamla kandıramazlardı 7 en önemlisi ERKEKÇE YAŞAR BÖYLE ÜRKEKÇE VE KORKAKÇA oturmzdık daha onlarca sebep var türk ordusunun kozmik odasına girilmez savaş yetenegi elinden alınmazdı makarnacılara duyurulur

16
5
yanıtYanıtla
DÜNYAYI YÖNETEN İKTIDAR AKP))asddf@hotmail.c:

AKP HER ÇUVALLADIGINDA BALYOZ DAVASI VE ERGENEKONDAN BIRILERI SALINIYOR..BUNLAR KADAR DÜMENCİ BAŞKA BİR PARTİ İNSANLIK TARİHİNDE BİLE GÖRÜLMEMİŞTİR..

15
4
yanıtYanıtla
İSKENDER BÜYÜK:

BEN BALYOZUN KUNDAKTA Kİ HALİNİ BİLİRİM ONU YETİŞTİRENLERİDE

3
3
yanıtYanıtla
nufuslu adama kanun işlemez:

türkiyenin hukukuna kimsenin aklı ermiyor..mahkemeler suçlu diye karar veriyor sonra bir üst mahkeme vs..gidiyor sonuç yeniden yargılansın diyor 3-5 senelik hizmet heba ediliyor..madem yeniden yargılanacaklar ya hakimler suçlu yada bu adamlar..kim suçlu lan bir karar verir

5
0
yanıtYanıtla
yusuf:

aym kararıyla kozmik odalara girilmemişmiydi

3
0
yanıtYanıtla
TR:

ŞU SURATLARA BAK ! NE OLDUKLARI BELLİ ZATEN !

1
2
yanıtYanıtla
LAF SÖYLEDİ BAL KABAĞIdelman67@hotmail.com:

SURATLARDA NE VARMIŞ ANLATT BİZDE BİLELİM..NURSUZLARMI KAPKLAR MI

yanıt0
yanıt0
VATAN MİLLET PKK OLDU:

Bu asker kardeşlerimiz salınmakta çok geç kalınmadımı..?avukatlarmı hakimler mi, yoksa savcılar mı geç kaldı..yazık bu kadar kişiye.

1
1
yanıtYanıtla
AYDINLIK GÜNLER YARINLAR GÖRECEĞİZ:

ADAM BEDAVADAN YATTI YILLARCA BÖYLE ADALETİN BÖYLE KANUNLARIN.... ZİRVE YAYIN EVİ KATLİAMINI YAPANLAR SERBEST KALDI DOMUZ BAĞCILAR SERBEST KALDI HRANTIN PLANLAMACISI ERHAN TUNCEL SERBEST ADAMIN BİLGİ SIZDIRMAKLA SUÇLANDIĞI ÖRGÜTTEN KİMSE HAPİSTE DEĞİL YAT HANEFİ AVCI YAT İÇERDE ÇÜRÜYEN BU İNSANLAR DEĞİL İÇİMİZDE ÇÜRÜYEN BİTEN ADALET DUYGUSUDUR.. BÖYLE BİLİNE..

2
0
yanıtYanıtla
AYDINLIK GÜNLERE:

BİR CD VARDI MEŞHUR HAKİM SAVCI VS ÖZEL HAYAT GÖRÜNTÜLERİ OLAN .. 51 Mİ NEYDİ SİZCE O CD NİÇİN ÖZELLİKLE TAHRİP EDİLDİ KIRILDI.. TÜM BU KASET ARŞİVİNİ TSK ÜZERİNE YIKMAK İÇİN ASKERİ ŞANTAJLA KİŞİLERİ YARGI MENSUPLARINI ELE GEÇİRMEK İÇİN DİYE PROPAGANDASI SÜREKLİ YAPILAN BU CD DEN NİÇİN VAZGEÇİLDİ ADLİ EMANETTE KIRILDI.. ACABA .. BENCE O CD DE İSTEMEDEN BAZI İZLER DELİLLER VARDI BU KOMPLOYU KURAN EKİP HER ZAMAN Kİ GİBİ YİNE ELİNİ KOLUNU ÇARŞAFA DOLAŞTIRDIĞINI FARK ETTİ VE CD İMHA EDİLDİ.. BAŞKA KOPYALARI OKYANUS ÖTESİNDE OLMASI MUHTEMELDİR.. TARİH SOKAK İSİMLERİ OLMAYAN FIRKATEYNİN İSMİ VB BİR ÇOK ÇELİŞKİLİ EKLEMELİ UYDURMA DİJİTLERLE İNSANLAR YILLARDIR HAKSIZ YERE HAPİSTE ÖMÜR TÜKETTİLER

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title