Haberler

Balıkesir Müftüsü: Camide İkram Olur

Güncelleme:

Balıkesir'in Erdek İlçesi Tatlısu Mahallesi'nde sabah Tatlı Camisi'ne gidenlerin, namaz sonrası imamın camide kurduğu sofraya oturup kahvaltı yapmasını değerlendirdi.

Balıkesir'in Erdek İlçesi Tatlısu Mahallesi'nde sabah Tatlı Camisi'ne gidenlerin, namaz sonrası imamın camide kurduğu sofraya oturup kahvaltı yapmasını değerlendiren İl Müftüsü Turgut Açari, "Tatlısu Mahallesi Camii İmamı Zekeriya Şen, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 1 yıldan beri uygulamaya koyduğu sabah namazı buluşmaları projesi kapsamında, görev yaptığı camide cemaatine kahvaltı ikramında bulunmuştur. Uygulamayla birlikte zaman zaman cemaati olmayan zaman zamanda tek cemaati olan camide namazlara olan katılım artmıştır" dedi.

Tatlı Camii imamı Zekeriya Şen, sabah namazına cemaat çekmek için namaz sonrası camide sofra kurup kahvaltı ikramında bulunuyor. Bu yöntemle kimi zaman tek başına sabah namazı kılmaktan kurtulduğunu söyleyen Zekeriya Şen, bu yöntemle sabah namazını 15- 20 kişilik cemaatle kılmaya başladı. Şen'in bu uygulamasının bazı kişiler tarafından tepkiyle karşılanması üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirten Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, şöyle dedi:

"Uygulamayla birlikte zaman zaman cemaati olmayan zaman zamanda tek cemaati olan camide namazlara olan katılım artmıştır. Konunun basına yansıması sonrasında 'camide ikram olur mu' şeklinde vatandaşlarımızdan tepkiler aldık. Ancak camide ikram yapılmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Kamuoyunda camilerde dünya işlerinin konuşulmayacağı,yeme ve içmenin yapılmayacağı yönünde bir yanlış algı var. Yapılan iş yanlış değildir. Vatandaşlarımızın sabah namazına katılımlarının sağlanması güzel bir şeydir. Kaldı ki Arap ülkelerinde iftarlar ve sahurlar hep cami içerisinde yapılıyor. Cami içlerine kilimler serilip oturularak hep birlikte yemekler yeniliyor. Kısacası dini açıdan sabah namazı sonrasında cami içinde kahvaltı yapılmasında her hangi bir sakınca yoktur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Turgut Açari Balıkesir Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title