Haberler

'Balık Cildi' Hastası Afgan Bebeğin Tedavi Masrafları Alınmamış

Samsun'un İlkadım Kaymakamlığı, 'balık cildi' hastası 1 aylık bebekleri 'Mahsume' için yardım isteyen Afgan uyruklu mülteci 29 yaşındaki Enayat Samandari ile 28 yaşındaki Zahra Samandari çiftine 3 ay içinde 800 lira nakdi yardım, 300 lira da ilaç...

Samsun'un İlkadım Kaymakamlığı, 'balık cildi' hastası 1 aylık bebekleri 'Mahsume' için yardım isteyen Afgan uyruklu mülteci 29 yaşındaki Enayat Samandari ile 28 yaşındaki Zahra Samandari çiftine 3 ay içinde 800 lira nakdi yardım, 300 lira da ilaç parası yardımı yapıldığını belirtti. Kaymakamlık ayrıca, kız bebeğin tedavi ücreti 7 bin 517 liranın da hastane tarafından aileden talep edilmediğini kaydetti. Açıklamada, bebeğin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Afganistan'da yaşayan Enayat Samandari ve eşi Zahra Samandari 8 yaşındaki çocukları Ehsan Samandari ile birlikte 4 ay önce sığınmacı olarak Türkiye'ye geldi. Samsun'a yerleşen çiftin geçen ay bir kız bebekleri oldu. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen ve 'Mahsume' adı verilen bebeğe doğuştan 'balık cildi' teşhisi konuldu. Hastanede 2 hafta yoğun bakımda tedavi olan bebek daha sonra taburcu edildi.

Ayakkabı ustası olduğunu ancak sığınmacı oldukları için çalışma izninin bulunmadığını anlatan Enayat Samandari, İlkadım Kaymakamlığı'ndan kızı doğmadan önce bir defa 300 lira yardımda bulunulduğunu, tedavi masraflarını karşılayamadıklarını söyledi.

Ailenin devletten yardım talebinde bulunmasının kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından İlkadım Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunuldu.

'7 BİN 517 LİRALIK TEDAVİ MASRAFI ALINMADI'

Ailenin geçen 5 Haziran'da İlkadım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Vakfımızca yapılan inceleme sonucu, kendisine Vakıf Mütevelli Heyeti kararı ile 27 Temmuz 2013'te 300 TL nakit, 26 Temmuz 2013'te 500 TL nakdi yardım yapılmıştır. 16 Ağustos 2013 tarihinde Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabipliği'nden gelen ilaç raporuna istinaden kişiye 300 TL nakit yardımı yapılmıştır. Kişinin yeni doğan kızında görülen 'iktiyozis' hastalığı sonucu Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup, tedavisi devam etmektedir. 7 Ağustos 2013- 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında yeni doğan bebekleri küvezde kalmış olup 7 bin 517 TL tutarındaki hastane faturası için hastane tarafından herhangi bir ücret talep edilmemiştir." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Kaymakamlığı Afganistan Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title