Haberler

Hastane randevularına kota mı getirildi? Bakanlık'tan tepki çeken iddiaya yanıt

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, hastane randevularının ayda 3 kez ile sınırlandırıldığı iddialarına yanıt verdi. Açıklamada, "Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir" denildi.

Dün sosyal medyada ve bazı basın-yayın organlarında hastane randevularının aylık 3 randevu ile sınırlandırıldığı öne sürüldü. Bu iddia kısa sürede gündem olurken, ortaya atılan haberlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

"KOTA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Hastane randevuları, aylık 3 randevu ile sınırlandırıldı' iddiaları üzerine açıklamaya gerek görüldüğü belirtilerek, "Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir.

"PLANLAMALAR AYLIK DEĞİL 15 GÜNLÜK YAPILMAKTA"

Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS'de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

MHRS Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Mehmet Vatandaş:

Sayın Bakan her hangi bir devlet hastanesinden randevu almayı dener misiniz... bakalım kaç gün sonraya sıra veriliyor:)

50
3
yanıtYanıtla
Murat Yılmaz:

Bakan koca mhrs ye gir de 3 taneden fazla randevu almaya çalış bakalım kota var mı yok mu görürsünüz.

34
5
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Asker Hastanelerini kapattığınız için asker muayenelerinin yoğunluğu nedeniyle hastanede muayene olamıyoruz. Şimdi tekrar Asker Hastaneleri açılacakmış mış. Sürekli tükürdüğünüzü yalıyorsunuz.

31
4
yanıtYanıtla
emmi:

sen istediğin kadar hikaye anlat doktor günde 20 hasta bakıyor ondan sonrası yok! saat 2 hasta bakmıyor günlük bakım kotam doldu diyor! sen neyin bakanısın işiniz gücünüz insanları özel hastanelere mahkum etmek

16
5
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

Bitim kadar hoşlanmasamda,yaptığınız bu doktorlara iftira.Hangi hastahanede doktor günde 20 hasta bakıyor,ispatlamayan namerttir

yanıt4
yanıt3
Great Work:

Abi kim doğru söylüyor. Hep bir iddaa, hep bir devlet kurumundan yalanlama.

19
1
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Özel hastaneleri olan kişiden bakan olmaz etik deyil dışardan bir doktor olmalı

10
2
yanıtYanıtla
Namık Yarar:

10 gün uğraştım adana şehir hastahanesi fizik bölümünden randevu alamadım

8
2
yanıtYanıtla
ÖNDER ÇELİK:

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ.

8
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Aşı katliamında insanlarımız ölmeye devam ediyor bilim kurulu ve sorumlu tüm yetkililer tutuklanmadıkça adalet yerini bulmaz.

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title