Haberler

Bakan Yıldırım'dan Çok Önemli Vaatler

Hafta Sonunu Ege Bölgesi'nde Geçiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizli ve Manisa'ya Önemli Mesajlar Verdi. Bakan, Denizli'ye Hızlı Tren ve Otoyol, Manisa -İzmir Arasındaki Sabuncubeli'ne Tünel Düşündüklerini Açıkladı.

Hafta sonunu Ege Bölgesi’nde geçiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizli ve Manisa’ya önemli mesajlar verdi. Bakan, Denizli’ye hızlı tren ve otoyol, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli’ne tünel düşündüklerini açıkladı.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, hafta sonunda Denizli ve Manise için önemli mesajlar verdi.

Denizli’nin hızlı tren ve otoyol güzergahında olacağını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Pamukkale yolu da turizm açısından bir prestij yolu olması nedeniyle üzerinde duracağımız önemli bir diğer proje. Demiryollarını da rehabilite ediyoruz. Hem İzmir’de, hem Denizli güzergahında rehabilite çalışmaları devam ediyor. 50 yıllık ihmal olduğu için adeta yolu yeniden yapıyoruz.  Denizli hem demiryollarında hızlı trenin, hem de otoyol projelerinde geçiş güzergahı üzerinde yer alacak. Bu önemlidir. Bu projeler çok pahalı projeler. Bunları, genel bütçe imkanları ile değil, yap işlet kamu özel ortaklığıyla yapacağız. Bunlar orta ve uzun vadeli projelerdir” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Bakan Yıldırım’a camdan süs eşyası hediye etti.

İnceleme ve bilgi

Yıldırım, Manisa’da Vestel City’i gezdi, valilikte de çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir Çandarlı’ya yapılacak Kuzey Ege Liman Projesi’nin alanında incelemelerde bulunduğunu ve Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiğini belirten Yıldırım, Manisa’da yapımına başlanılan çevre yolu hakkında kısa bilgi verdi, şöyle konuştu:

“Manisa, İstanbul güzergahından olsun, Ankara güzergahından olsun, Ege’nin önemli geçiş noktasında bulunuyor. Manisa, Batı’ya, denize geçiş noktası, Doğu’ya, İç Anadolu’ya trafik açısından geçiş noktasında bulunan bir kesişme noktasında. Bu nedenle burada en önemli konulardan biri ulaşım altyapısıdır. Şimdi 17 km’lik çevre yolu olmadığını düşünelim. Manisa’nın merkezinden geçen İzmir-İstanbul yolunun nerede yoğun olacağını ve bu yolun gittikçe arttığını düşünürsek Manisa için çok ciddi bir problem olacağını görürüz. Bu bakımdan geçtiğimiz yılki gelişimde, çevre yolu ile ilgili oturduk, plan yaptık. Şimdi görüyorum ki, orada kararlaştığım konular hayata geçmiş. OSB kısmı yani 6 km’lik yol hariç, çevre yolu konusunda bütün kesimlerde çalışmalar devam ediyor.”

Sabuncubeli’ne tünel

Bakan Yıldırım, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli’nin yıllardır trafik akışı ve kazalar bakımından olduğunu vurguladı, şunları söyledi:

“Sabuncubeli konusunda ciddi bir şikayet konusu olmuştu. Bu nedenle tüneli bir çözüm sözü vererek, yapmaya karar verdik. Çok maliyetli bir yatırım. Ama bunun hiç önemi yok. Çünkü burası ana güzargahtır. Bin 200 metrelik bir tünel düşünüyoruz. OSB yönetimine gerçekleştirdiğimiz ziyarette Başkan Sait Türek ile birşey konuştuk. Onun bizden isteği, Sabuncubeli’nin yapılması ve aynı zamanda OSB’yi kuşatan 6 kilometrelik çevre yolunun eş zamanlı bitirilmesi. Biz de dedik ki, ‘Sabuncubeli’ni yaparsak 6 kilometrelik çevre yolunun işinin bitimi uzar.’ OSB yönetimi de, ‘Biz 6 km’lik kısmı yaparız’ sözünü verdi. Bu şekilde, ‘Sabuncubeli’ni biz yaparız, 6 kilometrelik kısmı siz yaparsanız’ dedik el sıkıştık. Bu bize bu şehrin sıkıntılarıyla ilgilenen ve sessiz kalmayan bir yönetim anlayışının olduğunu gösteriyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title