Haberler

Bakan Gürcan, Avrupa Şampiyonu Milli Ampute Futbol Takımı ile Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Milli Ampute Futbol Takımı oyuncuları ve heyetin salona girmesi- Bakan Gürcan'ın salona gelmesi- Konuşmalar Bakan Gürcan Avrupa Şampiyonu Milli Ampute Futbol Takımı ile bir araya geldi- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan: - "Türkiye engellilere yönelik yaptığı politikalarda dünyaya lider konumundadır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Milli Ampute Futbol Takımı oyuncuları ve heyetin salona girmesi- Bakan Gürcan'ın salona gelmesi- Konuşmalar Bakan Gürcan Avrupa Şampiyonu Milli Ampute Futbol Takımı ile bir araya geldi- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan: - "Türkiye engellilere yönelik yaptığı politikalarda dünyaya lider konumundadır. Sadece engelliyi rehabilite etme değil, engellinin yaşamını kolaylaştırma ve kamu hizmetine erişilebilirliğini artırma noktasında ciddi yükümlülükler getirmiştir. Bu önemli bir ayrıcalıktır" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz ve takım oyuncularını makamında kabul etti. Bakan Gürcan, biraraya geldiği oyuncuları Avrupa Şampiyonu olmaları dolayısıyla tebrik etti.Tüm gençlerin spora yönelmesini ruh ve beden sağlığı açısından önemsediklerini dile getiren Gürcan, "Ama bir de engeli varken eve kapanmak yerine böylesi bir etkinliğe girmesi bu etkinliğin de başarıyla sonuçlanması güzel bir rol model vatandaşlarımız için. Azmin ve kararlılığın getirdiği sonuçları da göstermiş oluyorsunuz. Sizleri kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise yaklaşık 18 spor dalında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "2016 Rio hazırlıklarına da devam ediyoruz. Ampute Futbol Dünya Kupası için de 2016'da Antalya'da Avrupa ülkelerinden özellikle çok büyük bir talep var, dünya kupası organizasyonu hazırlıkları içindeyiz. 36 ülke müracaat etti, bunu finanse edecek sponsor arayışımızı ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.Bunun üzerine Bakan Gürcan, sponsor firma bulunması için Bakanlık olarak destekte bulunabileceklerini söyledi.Gürcan, şöyle devam etti: "Türkiye engellilere yönelik yaptığı politikalarda dünyaya lider konumundadır. Sadece engelliyi rehabilite etme değil, engellinin yaşamını kolaylaştırma ve kamu hizmetine erişilebilirliğini artırma noktasında ciddi yükümlülükler getirmiştir. Bu önemli bir ayrıcalıktır. Ülkem adına gurur duyuyorum, daha iyileştirmek adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya varız."Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi ise Bakanlık'ta spor kulübünün bulunduğunu, kuruluşların tamamında engelli ve yaşlılarla ilgili spor organizasyonları yapılacağını belirterek, federasyondan da profesyonel destek alacaklarını ifade etti.- Maça davetAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan'ın bir maçı izlemek istediğini söylemesi üzerine takım oyuncuları da Gürcan'ı maça davet etti.Gürcan'ın desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden oyuncular, spora önem vererek kendilerini makamında ağırlamasından dolayı teşekkür etti.Kabulün ardından Gürcan'a, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı adına plaket takdim edildi. Daha sonra Gürcan, Avrupa Şampiyonluğu Kupası ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşen Gürcan İsmail Temiz Türkiye Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title