Haberler

Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: Baş Gösterenin Başını Ezeriz

Güncelleme:

Nihat Ergün, 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonla ilgili, "Toplumu, ülkenin geleceğini tehdit eden bir iş baş gösterirse o başı ezeriz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye üzerine kimsenin gizli ve saklı plan yapmamasını, ülkenin geleceğini tehdit eden bir iş baş gösterirse o başı ezeceklerini belirterek," Kuşkusuz Allah'ın da bir planı var ve ona güveniyoruz. Yola, yordama, yönteme itirazı olan varsa seçimler onun için var." dedi.

"O BAŞI EZERİZ"

Türkiye üzerinden kimsenin gizli ve saklı plan yapmaması gerektiğini ve bu yapılan planların yürümeyeceğini belirten Bakan Nihat Ergün şunları söyledi

Şeffaflık en büyük güç. Türkiye'nin bu süreçte dur demek isteyenlerin bir takım gizli planları varsa bu olmaz ve yürümez. Açığa çıkar. Bunu böyle görmek lazım. Türkiye üzerine kimse gizli saklı plan yapmasın yürümez. Kuşkusuz Allah'ın da bir planı var ve ona güveniyoruz. Yola yordama yönteme itirazı olan varsa seçimler onun için var. Doğrusu budur diyen varsa onlar için siyasi organizasyonlar var. Kurumsallaşmış yolsuzluk ve yoksuzluğu bertaraf etmek için geldik. Kurumsallaşması bunların en büyük tehditti. Bu kurumsallaşmayı bertaraf etmek, bireysel hale gelmesini sağlamak ve acımasızca mücadele etmek anlayışı ile yola çıktık. Kurumsal yolsuzluğu, kurumsal olarak yasakladık.

Şimdi biz bu kadar mücadele ederken karşımıza yeni bir şekilde ister siyaset, ister bürokrasiden baş göstermeye tutmuşsa biz o başı ezeriz. Toplumu, ülkenin geleceğini tehdit eden bir iş baş gösterirse o başı ezeriz. İzin izin veremeyiz. Türkiyede her şey hukuk içersinde olacaktır diye konuştu.

"TÜRKİYE BİR DARBOĞAZDAN GEÇECEK"

Türkiye'nin önünde önemli bir süreç olduğunu da söyleyen Bakan Ergün, Bugünden itibaren 18 ay içersinde Türkiye'de 3 seçim olacak. Bir darboğazdan geçecek Türkiye. Zaten darboğaz. Bir takım komplikasyonlar ortaya çıkacaktır. Sadece mahali seçim olsa bile her seçimin kendisine mahsus komplikasyonları olur. İyi ki demokrasi var, iyi ki belediye seçimleri 5 yılda yapılıyor. Genel seçimler 4 yılda yapılıyor. Demokrasi kültürünü, bizi pişiren ve geleceğe hazırlayan bir süreç olarak görmeli ve demokrasiye sahip çıkmalıyız. İyi ki demokrasi var, iyi ki gözden geçirme fırsatlarını görüyoruz dedi.

"ÜLKE SEÇİM SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

Türkiye'nin seçim sürecinden güçlenerek çıkacağını söyleyen Bakan Ergün şöyle devam etti

Geçmiş yıllarda bundan 6.5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne komplikasyonlar olduğunu gördük. Şimdiye kadar biz parlementonun seçtiği komplikasyonları yaşadık. Geçmiş yılarda cumhurbaşkanı adaylarının otel odasında basılarak yurtdışına kaçmaya zorlandığı süreçleri yaşadık. 6.5 yıl önce hukuk dışı yollarla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlemontoda engellendiğini, askeri ve medya çevrelerinin nasıl bu işlerin içine girdiğini ve bunun genel seçimle halk tarafından nasıl aşıldığını gördük. Onun için demokrasi iyi bir şey. Halka gidiyor ve soruyorsunuz O birsöz söylüyor ve herkes boynunu büküyor. Türkiye seçim süreçinden geçtiğinde çok güçlenerek çıkmış olacak. Bu seçimler çok anlamlar kazanmaya başladı.

"KİM GÜVEN VE İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIRSA BUNUN HESABINI VEREMEZ"

Türkiye'nin güven ve istikrarını kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bakan Ergün, Bugünlerde ülkemizde 11 yıldır titizlikle oluşturduğumuz ve korumaya çalıştığımız istikrar ve güven ortamına dönük tartışmalar yaşıyoruz. Daha öncede bir takım operasyonlarda bu istikrar ve güven ortamı tahribata oluşturmak istendi. Bunlar savuşturuldu. Ülkemizdeki güven ve istikrarı bozacak her türlü davranışın karşısında olacağız. İstikrarı bozduğumuz, kaybettiğimiz gün ülkemizin geleceğini kaybettiğimiz gün olacaktır. Ülkemizdeki güven ve istikrarı ne benim ne başkasının ne sizin tahrip ve etmeye hakkı yoktur. Kim buna dönük bir çaba içersinde olursa bunun hesabını millete ve tarihe veremez. dedi.

SİYASİ MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI

21. Yüzyılda gizlilik diye bir şey kalmadığını söyleyen bakan Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü:
Türkiye gibi iddialı ülkeler ne zaman olumlu sürece gelse bir siyasi mühendislik çalışmasıyla karşı karşıya kalıyor. Artık Türkiye eski Türkiye değil. 21. Yüzyılda yaşıyoruz arkadaşlar. Ama bir takım farklılıkları var. 20. Yüzyıl gibi değil. Rekabet çok çetin. 21. Yüzyılda gizlilik diye bir şey yok. Gizlenemediğini görmedik mi. Bir takım darbe teşebbüsleri yapıldı. Olmuyor ve olmayacak ta bundan sonra. Kimse gizli bir iş yapamayacak bundan sonra. 21. Yüzyılda gizlilik bir güç değildir. Bir zafiyettir. 19. ve 20. Yüzyılda bir güç olabilir ama 21. Yüzyılda paradigma şeffaflık üzerine kurulmalıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Ergün Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (59)

m.n.d.aydınkeya_21_@hotmail.com:

kusura bakma bakanbey büyle devam ederse milet başınızı ezer

78
4
yanıtYanıtla
KANDIRILMIŞ VATANDAŞyilmaz@inbox.lv:

sen kendi hırsızlarının başını ez önce gücün yeterse

62
6
yanıtYanıtla
REFfenerbaDyizbiz34@hotmail.com:

AZİZ YILDIRIMI YEDİRMEDİK TÜRKİYEYİDE YEDİRMEYECEĞİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK AYYAŞ DEĞİL AZİZ TÜRK MİLLETİDE CAPULCU DEĞİL YETİMİN MALINIDA YİYENDEN HESAP SORACAGIZ YÜVETÜRK MİLLETİ OLARAK AMİRİDE MEMURUDA İŞCİSİDE KÖYLÜSÜDE EMEKLİSİDE ASGARİÜCRETLİSİDE HESAP SORACAK

40
15
yanıtYanıtla
Düriyemav.aozkan@hotmail.com:

Nihat Bey bu kabinede en çok seni seviyorum ama bunları söyleyip gülünç olma be abiciğim.

40
15
yanıtYanıtla
YOK ARTIKASDASDAS@ASDASD.COM:

SEN KENARDA DUR! SEN ÖNCE İÇİNDE BULUNDUĞUN HIRSIZ ÇETESİNDE NE ARIYOSUN KENDİ KENDİNE BUNU VİJDAN MUHASEBESİNİ TUT SAYIN BAKAN!! ÜLKEMİZE YAN BAKANA BİZ MİLLET OLARAK CEZASINI KESERİZ! TELAŞTAN KORKUDAN NE KONUŞTUĞUNUZU BİLMEZ OLMUŞSSUNUZ!!

39
4
yanıtYanıtla
ALPERENalperenbozkurt@hotmail.com.tr:

HEEEYT TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİİİ :))

29
4
yanıtYanıtla
asdfgbahar@hotmail.com:

valla bundan sonra türkiyeyi hangi parti yönetse de boştur.çünkü bedava yiyip içen,zorluk nedir bilmeyen,terin ne olduğunu duymayan, yağ kuyruklarını görmemiş,yama elbiseyi görmemiş 16 milyonluk öğrenci ordusu geliyor.hepsi de devlet kapısı diyor.....yerleşmeyince de aha burda basıyor eleştiriyeyoksa adamların çaldığı sadece halk bankın yaptığı zararın artığı bile değil..yolsuzluk bahane

4
28
yanıtYanıtla
kaybolytl2006_5@hotmail.com:

neden sen yamyammı sın sayın bakan ülkenin geleceğini siz tehdit ediyosunuz hala neden duruyosunuz orda

27
5
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

AMAN SAYIN BAKAN ÇOK KORKTUK; BU CÜMLENİZ BANA 'POLAT ALEMDARIN KURTLAR VADİSİNİ' HATIRLATTI AMA UNUTMA TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR; BAŞIMIZI DA VERSEK HIRSIZA DİRENİRİZ..! MİLLET SİZDEN ÖZÜR BEKLİYOR; SİZ BAŞINI KESERİM DİYE TEHDİT Mİ EDİYORSUNUZ? VAY BE...!

26
5
yanıtYanıtla
kamaşullahabdulaga@hotmail.com:

helalll ...... okadar cehapeli... çapulcularrr çığırtkanlığnızz ayyukada çıksa .... her zaman AK PARTİ.... cehape ye oy veren önünü görmezler bu cehapenin memlekete çaktığı bir çivi gösterin de bizde AAAAAA... diyelim

8
23
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title