Haberler

Bakan Eker Barış Törenine Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Bitlis’in Güroymak ilçesinde iki aile arasındaki barış törenine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Bitlis'in Güroymak ilçesinde iki aile arasındaki barış törenine katıldı.

Güroymak'taki bir halı sahada düzenlenen barış törenine Bakan Eker'in yanı sıra HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da katıldı. Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçen yıl Gezer ve Günaydın aileleri arasında Özgür Gezer'in hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının barış töreninde konuşan Eker, komşu aileler arasında bir kaza olduğunu belirterek, "Maalesef bu kaza bir can kaybıyla sonuçlandı. Bu aradaki kan davasını çok yiğit bir şekilde bu iki kardeşimiz ve ailelerinin kıymetli reisleri, kardeşlik ve komşuluk hukukuna binaen aralarında herhangi kin kalmadığını belirterek barışmak ve bunu da herkese ilan etmek suretiyle bu barışı gerçekleştirdiler. Biz de buna şahitlik ettik. Son derece hayırlı bir gelişme. Bu örnek alınacak bir davranış. Yiğit kendi nefsine hakim olabilendir, kendi nefsinin arzularını frenleyebilendir. Yiğit olmak; öldürmek, eziyet etmek, zulmetmek değil, nefsine beşeri dürtülerine gem vurabilmek ve barışı, huzuru isteyip onu tesis edebilmektir. Bu kardeşlerimiz yiğitçe bu tavrı sergilediler. Allah onlardan razı olsun; onların huzurlarını, barışlarını daim kılsın. Biz adı barış olan bir medeniyetin, dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla hepimiz bugün bu barışın tesisine şahitlik etmekle de çok bahtiyarız, memnunuz. Türkiye'de de barışın bütün vatandaşlarımızın arasında tesisi için özellikle çözüm süreciyle birlikte aslında barışın bu bölgemizde de kalıcı hale gelmesi için çaba içindeyiz. Allah bu güzel barışta daha büyük ve kalıcı barışlara vesile olsun. Bir daha kimse inşallah bu şekilde bir kan davasına, kine ve adavete düşmesin. Kine ve adavete fırsat vermesin. Aileleri tebrik ediyorum. Barışları kutlu olsun" dedi.

Öte yandan, Marmara ve Ege'de hissedilen deprem hakkında da bilgi veren Eker, "Can kaybı olmadığı yönünde bilgi aldım. İzmir'de, İstanbul'da, Marmara ve Ege'de hissedilmiş. Allah beterinden saklasın" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüsamettin Zenderlioğlu Mehmet Mehdi Eker Güroymak Bitlis Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title