Haberler

Bakan'dan Dicle'ye Öğretmenevi Müjdesi

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Dicle İlçesi'ni ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Dicle İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, beraberindeki Milletvekili Adayları Salim Ensarioğlu, Ali İhsan Merdanoğlu, Haşim Haşimi, Dürdane Yalar, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Alaattin Parlak ve Abbas Barış, Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile Dicle Hükümet Konağı'nı ziyaret etti. Dicle Kaymakamı Remzi Kattaş, İlçe sorunları, yapılan projeler ve çalışmalar hakkında Bakan Yılmaz'ı bilgilendirdi.

Kaymakam'dan Öğretmenevi Talebi

Kaymakam Kattaş, Bakan Yılmaz'dan İlçeye Öğretmen evi yapılması talebinde bulundu. Kaymakam Kattaş'ın önerisini dikkate alan Bakan Yılmaz, "Önemli bir yöredeyiz. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum. Geçmiş dönemlerde biraz sıkıntı yaşayan bu yörede artık sıkıntılar bitti. Eğitim ve sağlığa çok önem veriyoruz. Gençlerimizin sağlıklı bir şekilde eğitilmesi çok önemlidir. Tabi gençlerimizi eğitirken, öğretmen faktörünü de unutmamak gerekir. Öğretmenlerin sürekli değişmesi kaliteyi düşürür. Öğretmenevinin yapılması için gerekli olan her şeyi yapacağız. Öğretmenevi Dicle'mize hayırlı olsun" dedi.

Bölgede Organik Çiftçilik Önemlidir

Bölgede organik çiftçiliğin önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Çok fazla sanayinin olmaması avantaja dönüştürülmelidir. Bizim beklentilerimiz bu yöndedir. Daha çok proje üretilmeli. Tabi bu projeyi ürettikten sonra ürünün markalaştırarak, pazara açmamız da gereklidir. Su ürünleri de çok önemli. Su ürünleri bu bölgede bir gelir kapısı olmalı. Bölgesel ve Türkiye pazarı açısından çok önemli. Bu su ürünleri konusunda da insanların proje üretmesi lazım. Bu yöreye daha çok yatırımcı çekmemiz gerek. Huzur, güven ve GAP Eylem planı. Bunlar refahın formülleridir" diye konuştu.

Kendimi Evimde Hissediyorum

Bakan Yılmaz, Hükümet Konağı'ndaki ziyaretinin ardından Dicle İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda İlçe teşkilat mensupları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ve muhtarlarla bir araya geldi. Katılımcıların sorunlarına ilişkin taleplerini dinleyen Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Biz bu bölgenin insanıyız. Buralar bizim bölgemiz. Ben kendimi evimde hissediyorum. Geçtiğimiz 30 yılda çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bu güzellikler yanlışlarla yaşanmaz hale getirildi. Çözüm süreci GAP Eylem planı, ekonomik programlarımız, sosyal rehabilitasyon çalışmalarımız burayı tekrar ayağa kaldırmak için çalışıyoruz.

Millet Amirdir, Devlet Memurdur

Eski Türkiye'de devlet millete hükmediyordu. Şimdi yeni bir devlet, yeni bir zihniyet var. Millet amirdir, devlet memurdur anlayışı hakim. Kardeşimizle kavga etmeyeceğiz. Dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacağız. Bir takım bahanelerle Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Türkiye içerdeki meseleleri çözerek, Ortadoğu'da güçlü bir ülke haline gelecektir. Bütün çalışmalarımızı bu yöndedir. İnşallah bunu sizin desteğinizle başaracağız" dedi.

Bakan Yılmaz, Milletvekili Aday Ensarioğlu'nun seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra esnafı ziyaret ederek, destek istedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Türkiye Dicle Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title