Haberler

Bakan Çelik, "Biaport Zafer Projesi"Nin Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Çelik'in gelişiBakan Çelik'in proje ile ilgili bilgi almasıTören alanından görüntülerOsmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın konuşması Bursa'da kentsel dönüşüm- Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında "Biaport Zafer Projesi"nin temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in de katılımıyla gerçekleştirildi- Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: "Geçtiğimiz dönemlerde TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm yapılır, hep oradan beklenirdi, bu dönem artık belediyeler bu işin lokomotifi olacak" Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında "Biaport Zafer Projesi"nin temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla yapıldı.

Bakan Çelik'in gelişiBakan Çelik'in proje ile ilgili bilgi almasıTören alanından görüntülerOsmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın konuşması Bursa'da kentsel dönüşüm- Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında "Biaport Zafer Projesi"nin temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in de katılımıyla gerçekleştirildi- Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: "Geçtiğimiz dönemlerde TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm yapılır, hep oradan beklenirdi, bu dönem artık belediyeler bu işin lokomotifi olacak" Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında "Biaport Zafer Projesi"nin temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla yapıldı.Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirterek, Van Depremi sonrasında TBMM'de kabul edilen yasayla yeni bir sürecin başladığını söyledi.Dündar, Osmangazi Belediyesinin, bu alanda Türkiye'deki belediyeler arasında en tecrübelilerden biri olduğunu ifade ederek, "Geçen dönem göreve geldiğimizde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla belli noktalarda bu işi yaptık fakat bu lokal oldu, bölgesel olamadı" dedi.Bunun üzerine kentsel dönüşüm master planını hazırladıklarını anlatan Dündar, ilçenin tümünün fotoğraflarını çektiklerini dile getirdi. Dündar, şöyle devam etti: "Osmangazi'deki sosyal, fiziki doku analizi, zemin etütleriyle Osmangazi'de nereye, nasıl ve hangi biçimlerde müdahale edilmesi gerekir, bunları tespit ettik. Bu süreçte asıl önemli olan kentsel dönüşümü şehirde fiziki olarak yapmaktan öte zihinlerdeki dönüşümü gerçekleştirmek... Geçtiğimiz dönemlerde TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm yapılır, hep oradan beklenirdi, bu dönem artık belediyeler bu işin lokomotifi olacak. Belediyelerle birlikte özel sektör tıpkı burada olduğu gibi bu işin içinde olacak, ancak bu şekilde bu işi başarabiliriz."Dündar, gelecek ay "Soğanlı Bölgesi"ne de kazma vuracaklarını bildirerek, Santral Garaj mevkisinde planlanan dönüşüm çalışmalarına dikkati çekti. Dündar, "Orası Bursa'nın en prestijli yeri, belediyemizin önü. İlk önce kendi kapımızın önünü süpüreceğiz. Ondan sonra şehrimize bir vizyon koymuş olacağız. Orası da bizlerin hedefinde olan bir yer ve orayla da Bursa bir meydan kazanacak" ifadesini kullandı.Bakan Çelik, daha sonra "hayırlı olsun" dilekleriyle butona basarak, inşaatın temeline ilk harcı döktü.Törene, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Bakan Çelik'in babası Yaşar Çelik ve kardeşi Özçeliksan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik ile vatandaşlar katıldı.Özçeliksan İnşaat tarafından yürütülen proje kapsamında, 42 eski binanın yıkılmasıyla elde edilen 6 bin 730 metrekare alanda 176 konut ve ticari alan inşa edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet KALKANCI:

Namık kemal mahlesi vardar sokak sakinlerinin sokağınıda osman beye satıp bu şekilde insanları mahdur edip sokağımıza cöp arabası yangın olsa itfaiye aracının giremesi hasta olsa ambulansın girememesi asıl bence bu haber dir diye düşünüyorum buyrun gelin bir bakın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title