Haberler

Bakan Bağış: Ben Oyumun Arkasındayım

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü seçen milletvekilleri arasında olduğunu belirterek, "Ben bu oyumun arkasındayım" diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü seçen milletvekilleri arasında olduğunu belirterek, "Ben bu oyumun arkasındayım. Referandumda oy kullananlar Sayın Gül için değil, sonraki süreç için oy kullanmıştır" dedi.

Milletvekillerin sorduğu sorulara hükümet adına cevap veren Bakan Bağış, bu düzenlemeyi daha önce de gündeme getirdiklerini hatırlatarak, "Biz o dönemde de yani 10. Cumhurbaşkanı'nın döneminde, halk seçsin diye düzenleme yaptık ama olmadı" dedi. Bağış şöyle devam etti:

"Bende sizin gibi sayın Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için oy verdiğimde 7 yıllık süre için seçtim. Halkta referanduma giderken, Sayın Gül için değil daha sonrasındaki süreç için oy kullanmıştır. Ben oyumun arkasındayım. Halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanı 5 artı 5 yıllığına seçilecektir. Meclis tarafından seçilenin süresini kısaltmak kimsenin hakkı değildir.

Maddi yardımlarla ilgili gelen eleştiriye ise dünyanın her yerinde bu şekilde olduğunu söylüyorum. Başkanlık sistemine yönelik sorularda ise burada bulunan her milletvekili bu konuyu her zaman düşünüyordur. Bizde düşünüyoruz, çünkü milletimiz en iyisine layıktır."

Bu arada söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Çok dostane bir soru sormak istiyorum, niye 7 artı 5 olmasın. Yani onun bir daha niye seçilmesinin önünü kapatıyorsunuz. Bu hukuka uygun mudur?" dedi.

Tasarının 3. bölüm 15. madde için söz alan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise kanunların Anayasa'ya uygun olma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu maddelerle tartışılır haline gelecektir" dedi.

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem ise verdiği önerge ile "Kahverengi rengin, kırmızı olarak değiştirilmesini" istedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title