Haberler

Bahçe Teline Takılan Yavru Bozayı Kurtarıldı

Güncelleme:

Bartın'da bahçe teline takılan ve kurtarılan 1 yaşındaki yavru bozayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayı tedavi edildikten sonra ormana doğru uzaklaştı.

BARTIN'da, bahçe teline takılan ve 1 yaşında olduğu tahmin edilen yavru bozayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kurucaşile ilçesi Kale köyünde öğle saatlerinde bahçe teline takılan yavru bozayının sesini duyan köylüler, jandarmaya haber verdi. İhbarla köye Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Veteriner hekim Tolga Kandıralı, havalı tüfekle attığı uyuşturucu iğneyle ayıyı bayılttı. Ekipler, demir kesme makasıyla bahçe telini kesip ayıyı kurtardı. Ayağında yara olan ayıyı ekipler tedavi etti. Yavru bozayı uyuşturucu iğnenin etkisinin geçmesinin ardından ormana doğru giderek uzaklaştı. Olayın ardından köy camisinden yapılan anonsla bölge halkı, ayıya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ormana Bartın Bahçe Kurtarma Hayvanlar Güvenlik Doğa Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title