Haberler

Bağış, 'Avrupa'daki Yumurtalı Saldırılar Ülkemize Kaydı"

Baş Müzakereci Egemen Bağış, 'Bir Zamanlar Norveç, İsveç Gibi Avrupa Ülkelerinde Düzenlenen Panellerde Türk Bakanlarımız Yumurtalı Saldırıya Uğrardı.

AK Partili Burhan Kuzu'nun dün Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi'nde katıldığı panelde yumurtalı protestoya maruz kalması olayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, 'Bir zamanlar Norveç, İsveç gibi Avrupa ülkelerinde düzenlenen panellerde Türk bakanlarımız yumurtalı saldırıya uğrardı. Eskiden bizi eleştiren Avrupa ülkelerinin bile saygısını kazandık ama oradaki yumurtaların ülkemize kaymış olması çok düşündürücü" dedi. Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış Danimarka'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Danimarka dönüşü Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baş Müzakereci Egemen Bağış Ak Parti'li Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırının doğru olmadığını söyledi. Bağış şöyle konuştu; 'Bu görüntüler bize yakışmıyor. Ne bu ülkenin gençleri yumurta atarak bir yere varabilirler ve ne onların yumurta atarken çekilmiş görüntüleri ülkeye bir şey katar ne de onlara karşı güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu tepki bu ülkenin imajına olumlu katkıda bulunur. Artık gençlerimizin de siyasilerimizin de güvenlik güçlerimizin de ülkenin çıkarları çerçevesinde hareket etmesi gerekir."

BAĞIŞ'TAN TAVSİYE

Gençlere kavga yerine diyalogu tavsiye eden Bağış, 'Bizim gençlerimiz daha çağdaş daha modern fikirlerle yaşamak istiyorsa AB sürecine sarılsınlar Türkiye'nin insan haklarına daha duyarlı demokratik standartları daha da yükselmiş çağdaşlık konusunda hepimizin yarınlara daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacak adımları AB sürecindeki reformlarla atıyoruz. Bu konuda iktidar muhalefet ayrımı yapmadan genç yaşlı ayrımı yapmadan asker polis ayrımı yapmadan iş birliği yapmak durumundayız. Farklı düşündüğümüz konularda bize yakışan medeni bir şekilde diyalog kurmak fikirleri tartışmaktır o atılan yumurtalar hiçbir sorunu çözmez" diye konuştu.

DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

Danimarka ziyareti ile ilgili bilgi veren Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış şunları söyledi:'Danimarka'da başta dış işleri bakanı olmak üzere Avrupa işlerinden sorumlu devlet bakanı ve diğer temsilciler ile görüşmeler yaptık. Bu ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Danimarka arasındaki ilişkileri ve Türkiye'nin AB üyelik sürecini değerlendirme imkânımız oldu. Danimarkalı yetkililer Türkiye'nin AB sürecine destek vermeye devam edeceklerini bildirdiler. Sıcak bir görüşme gerçekleştirdiğimiz Danimarka Dış işleri Bakanı, Dışişleri bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun misafiri olarak Türkiye gelecek. Danimarka'nın iki farklı düşünce kuruluşunda Türkiye'nin AB süreci hakkında birer konferans verdik" dedi.

DUYGUSAL DAVRANDIK

Türkiye ile Danimarka ilişkilerinde son zamanlarda duygusal davrandıklarını belirten Bağış konuşmasına şöyle devam etti. ' Danimarka ziyaretimizde şunu fark ettik. Türkiye-Danimarka ilişkilerinde son zamanlarda duygusal davranmışız. Özellikle karikatür krizi, ardından Roj tv, NATO Genel Sekreterliği seçimi ve NATO zirvesi çerçevesinde Danimarka ile farklı siyasi pozisyonlara sahip olmamızdan sonra Danimarka'yı boş bırakmışız. Bunu neden söylüyorum. Görüşmelerde bazı Danimarkalı parlamenterlerin Türkiye'nin AB zirvelerine davet edilmediğinden haberdar olmadıklarını, bizim biraz duygusal davranarak boş bıraktığımız Danimarka ilişkilerimizi maalesef başkaları yanlış ve çarpık bilgilerle doldurmaya çalışmışlar. Bu ziyaretle onu da gidermeye çalıştık."

'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title