Haberler

Bağcılar Belediyesi "Kadın ve Medya"Yı Tartıştı

Prof.Dr.Edibe Sözen."Sinemada kadın ezik, şiddet görmüş, kötü yola düşmüş veya evinde oturup çocuk büyütüyor gibi gösteriliyor".

Prof. Dr. Edibe Sözen, toplumda iki önemli kurum olan medya ve üniversitenin "toplumu modernleştireceğiz" iddiasıyla hareket ettiğini belirterek, "Sinemada kadın ezik, şiddet görmüş, kötü yola düşmüş veya evinde oturup çocuk büyütüyor gibi gösteriliyor" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi'nde "Kadın ve Medya" konulu bir konuşma yapan Sözen, medya ve üniversitenin hep üstten bir söylem geliştirdiğini söyledi. Sözen, medyanın kamuoyu oluşturma hususunda da hep yetersiz kaldığını ifade etti.

Anadolu medeniyetini dünyaya anlatacak dizi ve filmler yapılamadığının altını çizen Sözen, "Türkiye'deki sinemada kadın ezik, şiddet görmüş, kötü yola düşmüş veya evinde oturup çocuk büyütüyor gibi gösteriliyor. Oysa, maalesef sinema ve televizyon dünyamızda kendi başarısıyla bir yere gelen kadın portresi yok" değerlendirmesinde bulundu.

Sözen,  medya sorunlarına spesifik incelemeden çok yapısal açıdan kafa yorulması gerektiğini ifade ederek, yalan, uydurma ve çarpıtma dolu programların genel olarak yeni bir yüz olarak öne çıkarılan aşırı makyajlı kadınlara yaptırıldığını dile getirdi.

Avrupa Birliği kriterlerini hatırlatan Sözen, her yerde karar alma mekanizmasında kadın oranının en az yüzde 10 olması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"AB kriterlerinden birisi de medyada kadınlarımızın istismar edilmesini önlemeye yönelik.  Avrupa ülkelerindeki merkez medyada, kamusal yayın organlarında kadın istismarına dönük programlara yer verilmez. Çünkü, AB kriterleri kadının kötü imajla medyada yer almasını kısıtlıyor."

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Kadın Meclisi Başkanı Sümeyra Doğan ve Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Avrupa Birliği Edibe Sözen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title