Haberler

Babanızı Lale Devri Minyatürleri ile Sevindirin !

Güncelleme:

Bu özel minyatür serisinin hikâyesi 1720'da III. Ahmet'in Okmeydanı'nda oğulları için yaptırdığı sünnet törenine dayanıyor.

Osmanlı'dan Babanıza Tarihi Karakterler

BKG, Babalar Günü'nde babasına özel bir hediye almak isteyenlere tarih kokan minyatür koleksiyonunu sunuyor. Osmanlı İmparatorluğu'nda 18. yüzyılın en önemli minyatür üstadı nakkaş Levni'nin eseri 'Surname-i Vehbi'deki Okmeydanı'na giriş sahnesindeki figürlerden esinlenilerek yapılan özel minyatür serisi, BKG mağazalarında sizleri bekliyor.

Kültürel mirasımızın yeniden keşfedilmesi amacıyla çalışmalar yürüten BKG, Lale Devri Padişahı III. Ahmet dönemine ait saray erkanı ve Osmanlı esnafı tasfirlerinden esinlenerek oluşturulan minyatür serisinde yer alan birbirinden farklı 11 tarihi karakteri tarih tutkunu babaların beğenisine sunuyor. Hediye seçenekleri arasında saray erkanın yanı sıra somuncular, mumcular, debbağlar, haffaflar, kavukçular, bezzazlar, attarlar, kalaycılar, kürkçüler gibi Osmanlı esnafı figürleri yer alıyor.

23 gün süren ve 3 bin 902 çocuğun sünnet edildiği tören, Lale Devri'nin karakteristik özelliklerini barındırıyordu. Okmeydanı'nda günler önce kurulan çadırlarda sarayın ileri gelenleri ve halk, 1001 gece masallarını aratmayacak bir şenlik yaşıyordu. Halka, gümüş şamdanlardan buhurdanlara, incili zümrütlü çizmelerden zerduz yorganlara, sırmalı peşkirlerden balık dişi kabzalı kılıçlara, badem şekerlerinden miskli sabunlara hazırladıkları bin bir çeşit hediyeler dağıtılıyordu.

Bu özel minyatür serisi, III. Ahmet'in bu törenlere eşlik etmek için Okmeydanı'na girişinin tasvir edildiği, 17. yüzyılın en önemli minyatür üstadı Nakkaş Levni tarafından yapılan 'Surname-i Vehbi' eserinde yer alan Osmanlı esnafı detaylarından esinlenerek oluşturuldu.

Babasına en özel hediyeyi armağan etmek isteyenler, müze mağazaları ve http://www.bkg.com.tr/ adresinden Minyatür Serisi'ne ve daha birçok kültürel ve tarihi ürüne ulaşarak, babasına tarihi hediye edebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Babalar Günü Lale Devri Okmeydanı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title