Haberler

"Babamın Öldürülmesi Bir Travmaydı"

Mumcu'nun Kızı Özge Mumcu, Gerçeklerin Açığa Çıkarılması Gerektiğini Söyledi.

'GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKARILMALI, KİM İNCİNİRSE İNCİNSİN'

Hamburg, 18 yıl önce evinin önünde bulunan arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri çerçevesinde Hamburg'da konuşan Mumcu'nun kızı Özge Mumcu, gerçeklerin açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sosyal Demokrat Halkçı Derneği (SHD) yetkililerinden Behçet Algan ile emekli psikiyatrist Dr. Etem Ete tarafından Hamburg Etnoğrafya Müzesi'nde düzenlenen toplantıda Özge Mumcu, babasının öldürülmeden önce Kürt dosyası, PKK-terör örgütü , ticaret ve rabıta ilişkisini ve bağlantılarını araştırdığına dikkat çekerek, asıl suçluların hala bulunamadığını söyledi.

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin şahsi bir travma olmadığını aksine tüm Türkiye için bir travma olduğunu ifade eden Mumcu, 'Dönemin başbakanı Süleyman Demirel'den, bombanın paramparça olması sonucunda izlerin kalmaması için süpüren kişilere kadar suç duyurusunda bulunacağız. Şu anda dava yargıtay aşamasında. Bu işleri devlet ihmal ettiği için faili meçhul cinayetlere kurban giden aileler bu davaya sahip çıkıyor. Gerçekler açığa çıkmalı, kim incinirse incinsin' dedi.

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin toplumsal bir kayıp olduğunu ve öldürüldükten sonra milyonlarca kişinin cezaneze töreninde 'arkasından yürüdüğünü' hatırlatan Özge Mumcu, Mumcu'nun herkesi kucaklayan bir kişi olduğunu vurguladı.

Bir süre önce Türkiye'de faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu kurduklarını ifade eden Mumcu, 'Bu platformda Hrant Dink'in eşinden, Musa Anter'in kızına, Sivas'da otelde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına kadar herkes var. Hepmizin dili ortak. Bir metin yazarken adeta birimizin kaleminde yazılıyor gibi. Ortak duygular, ortak beklentiler, ortak barış talepleri. Biz sanki bir aile olduk. Aynı dili konuşuyuroz çünkü. Bu platformla kendi belleğimizi gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz' dedi.

Babasını kaybettiğinde 11 yaşında olduğunu ve 18 yıl içerisinde babasının gerçeğe doğru ilerlediğini söyleyen Özge Mumcu, Ankara'da kurulan 'Uğur Mumcu Gazetecilik Vakfı' ile Mumcu'nun ideolojisinin gelecek kuşaklara aktarıldığını ve bu vakıfdan yetişen öğrencilerin daha sonra çeşitli medya kuruluşlarında önemli kalemler olduklarına dikkati çekti.

Türkiye'de hala faili meçhul cinayetlerin yaşandığını vurgulayan Algan, Hrant Dink, Mumcu ve Abdi İpekçi gibi aydınların asıl suçlularının bulunamadığını belirterek, cinayeti işleyenleri bulmanın devletin bir 'namus borcu' olduğunu söyledi.

HADD Başkanı Coştur, Mumcu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği önemli kalemlerden biri olduğunu belirtirken, Dr. Ete ise Mumcu'nun yazdığı kitaplardan alıntılar okudu.

Konuşmaların ardından Mumcu'ya Hamburg'da yaşayan sanatçı 'kumdan' yaptığı Uğur Mumcu resimini hediye etti. Sanatçı Hüseyin Duman ise bağlamasıyla Mumcu'nun sevdiği türküleri seslendirdi.

Toplantıya Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Hamburg Etnoğrafya Müzesi Müdürü Wulf Köpke, 20 Şubat'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek eyalet meclisi erken seçimlerinde milletvekili adayları Kazım Abacı, Filiz Demirel, Ejder Tatar, Hamburg Türk Toplumu (TGH) Onursal Başkanı Nihat Ercan, HADD Onursal Başkanı Gökten Küçük ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title