Haberler

'Babamdan Geriye Bir Hatıra Kalsın'

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanan ve 4 gün tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen özel güvenlik görevlisi 48 yaşındaki Yakup Yıldırım'ın organları, yakınlarının karşı çıkmasına...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanan ve 4 gün tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen özel güvenlik görevlisi 48 yaşındaki Yakup Yıldırım'ın organları, yakınlarının karşı çıkmasına rağmen kızı Ebru Yıldırım tarafından bağışlandı. Ebru Yıldırım, "Ölenle ölünmez. Babamdan geriye bir hatıra kalmasını istedim" dedi.

Konaklı Beldesi'nde 21 Mayıs'ta özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı siteden eve gitmek için çıkan Yakup Yıldırım yönetimindeki 07 NHP 16 plakalı motosiklet, servis yolundan giderken Bilal Güven yönetimindeki 07 EJC 06 alakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Yıldırım, ambulansla Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakımda tedavisi süren Yıldırım'ın dün saat 13.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastanenin organ koordinatörü Derya Karacasoy, Yıldırım'ın ailesiyle görüşerek organ bağışı yapıp yapmayacaklarını sordu. Alanya'da yaşayan aile bireyleri organ bağışına karşı çıkarken, Yakup Yıldırım'ın Pamukkale Üniversitesi'nde okuyan kızı Ebru Yıldırım, organ bağışına olumlu yaklaştı. Ebru Yıldırım'ın diğer aile bireyleriyle görüşmesi üzerine organ bağışına izin çıktı.

3 EKİP AMELİYATA GİRDİ

Ailesi Yakup Yıldırım'ın 2 böbreğini, kalbini, karaciğerini ve kornealarını bağışladı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden 3 ekip, bugün Alanya Anadolu Hastanesi'ne giderek ilk olarak Yıldırım'ın korneaları ile kalbini yaklaşık 1 saat 20 dakika süren bir ameliyatla aldı. Kalp ve kornealar daha sonra özel bir ekip tarafından polis eskortu eşliğinde Milli Egemenlik Stadyumu'nda hazır bekletilen ambulans helikoptere götürüldü. Helikopter, ameliyat ekibiyle birlikte organları Antalya'ya götürdü. Karaciğer ve 2 böbrek ise daha sonra karayolu ile aynı hastaneye gönderildi. Yıldırım'ın organları, burada organ nakli bekleyen uygun hastalara nakledilecek.

'BABAMDAN BİR HATIRA KALSIN İSTEDİM'

Ebru Yıldırım, babasının organlarını bağışlama konusunda bir tereddüt yaşamadığını belirtti. Yıldırım, "Ölenle ölünmez. Babamdan geriye bir hatıra kalmasını istedim. Ayrıca organlarının birilerinde hayat bulması ve umutla organ bekleyenlere faydalı olmasını için bağış yapılmasına onay verdim" dedi. Kalp ve kornea ameliyatını gerçekleştiren ekip ise operasyonın oldukça başarılı geçtiğini belirtti.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yakup Yıldırım'ın cenazesi, yarın Hatay'ın Erzin İlçesi'nde toprağa verilecek. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konaklı Beldesi Yakup Yıldırım Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title