Haberler

Baba ve Oğul Cezaevine Girdi,18 Kişi Ortada Kaldı

Güncelleme:

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Abdullah ile oğlu Kazım Kaya cezaevine girince; biri engelli 2 kadın ile 16 çocuk ve torun, ortada kaldı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 5 yıl önce, bir tartışmayla başlayan ve kavgaya dönüşen olay nedeniyle Abdullah ile oğlu Kazım Kaya cezaevine girince; biri engelli 2 kadın ile 16 çocuk ve torun, ortada kaldı. Taybet ve Ayşe Kaya adlı kayınvalide ve gelin, yetkililerden yardım istedi.

İdil İlçesi'nde yaklaşık 5 yıl önce belediyenin sokak genişletme çalışmaları nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkan 70 yaşındaki Abdullah Kaya ile 45 yaşındaki Abdullah Erkan adlı komşuların tartışmaları, kavgaya dönüştü. Kavgada yaralanan Abdullah Erkan, hastaneye kaldırılırken, Abdullah Kaya ile oğlu Kazım Kaya hakkında kendisini dövdükleri iddiasıyla şikayetçi oldu. Tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Abdullah Erkan, bir yıl sonra yaşamını yitirdi. Ancak, ölmeden önce kendisine bir şey olması halinde sorumlu tuttuğu Abdullah ve oğlu Kazım Kaya hakkında şikayetçi olması nedeniyle soruşturma sürdürüldü. Erkan'ın ölümünden sonra Abdullah Kaya 1 yıl önce, oğlu Kazım Kaya ise 8 ay önce tutuklanarak cezaevine konuldu.

Abdullah Kaya'nın 5 çocuğu ve eşi 52 yaşındaki Taybet Kaya ile Kazım Kaya'nın eşi Ayşe Kaya ve 11 çocuğu ortada kaldı. Komşuların ve akrabaların yardımlarıyla geçinmek zorunda kalan Taybet ve gelini Ayşe Kaya, devlet yetkililerinden yardım talebinde bulundu. Abdullah Kaya'nın eşi Taybet Kaya, çocukları ve torunlarıyla ortada kaldıklarını belirterek, "Ben 20 yıl önce mayına bastığım için zaten sakatım. Ben, gelinim, 5 çocuğum ve 11 torunum ile akraba ve komşularımızın yaptığı yardımlarla geçiniyoruz. Oğlum cezaevine girmemiş olsaydı çalışıp bize bakardı. Ama hem eşim, hem de oğlum cezaevinde olduğu için biz de çaresiz bir durumdayız. Yetkililerden ve hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Bu Ramazan ayında bir lokma ekmeğe muhtaç kaldık" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Kaya Kazım Kaya Ayşe Kaya Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title