Haberler

Aziz Yıldırım'dan İddialara Canlı Cevap

Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, NTV Spor'da son günlerin tartışılan konularına açıklama yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım NTV Spor'da Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını cevapladı.

Konuşmasına Metin Oktay'ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle başsağlığı ile başlayan Yıldırım, "Türkiye'de güne güzel başlayamazsınız. Türkiye'de her gün bir karalama var" dedi.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

3A MESELESİ (ALEX, AYKUT KOCAMAN, AZİZ YILDIRIM)

'3A' meselesine değinen Yıldırım "Böyle bir kelime de cümle de olmaz. Yönetimler seçimle gelir ve gider. Ama bu 3A formülünü yazanlar, kendisini Fenerbahçe kongresinin de üzerinde görüyor. Benimle hiç konuşmamış insanlar, benimle konuşmuş gibi gösterip yorumlar yapıyor. Gazetelerin ekonomi servislerinde çalışanlar, Türk sporuna yön vermeye çalışıyor" dedi.

"TEK YETKİLİ AYKUT KOCAMAN'DIR"

"Alex'i 4-5 sene önce taraftar yuhaladı. O zamanlar kendisi gitmek istiyordu. Ben o zaman Alex'i göndersem bugün bu konular olacak mıydı? Futbol hayatlarının son zamanlarına gelen futbolcularda egolar yüksek olabiliyor. Alex'in bu egoyu düşürmesi gerekiyor.

Aykut Kocaman bu takımın patronudur. Hocanın isteği her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyuncu ile hoca arasında problem çıkarmaya çalışıyorlar. Ama 1-2 maç oynamadı diye bu olayları açmaya gerek yok. Alex ile ilgili problemimiz yok. Sözleşmesi bile uzatılabilir. Bu kararı teknik direktörün raporu belirler"

"ALEX EFSANE DEĞİL"

"Bazıları televizyonda 'Alex oynamalı' diyor. Mesele Oğuz Çetin... İyi de kardeşim; sen Ortega'yı oynatmadın. Üçümüz bir araya geldik. Oğuz yine oynatmadı. Ortega da kalktı gitti. Şimdi Oğuz 'Alex oynamalı' diyor. O zaman sen de Ortega'yı oynatsaydın. Alex iyi bir oyuncu. Ama efsane değil.

'FENERBAHÇE AVRUPA'YI DÜŞÜNMÜYOR' İDDİASI

Yıldırım, Alex'in, Twitter'a yazdıklarını ise şöyle değerlendirdi:

İnsanlar üzgün zamanlarında kötü şeyler yazabilirler. Ben Alex ile konuştum. Kendisine gerekeni anlattım. Aykut hocanın Alex ile ilgili tasarrufu yok. Her maçta oynatmak zorunda değil ki! Şimdi diyorlar ki 'Fenerbahçe, Avrupa'yı düşünmüyor' Böyle bir şey yok; yalan.

"YILDIZ OYUNCULARI İLK BEN GETİRDİM!"

Türkiye ligine gelen ünlü futbolcuların, kendisinin başkan olduktan sonraki dönemlerde geldiğini söyleyen Yıldırım, Hagi ile Popescu'nun Galatasaray'a gelmesinin hatırlatılması üzerine "Hagi bitmiş diye getirdiler. Geldiğinde 30-31 yaşındaydı" dedi.

"KOCAMAN, AYKUT'U NEDEN KISKANSIN?"

Aile içinde olan aile içinde kalır. Siz NTV'de kavga etmiyor musunuz? Fenerbahçe yüzünden bile kavga ettiğinizi biliyorum. Ama çok büyütülüyor. Aykut neden Alex'i kıskansın ki? Türkiye'de herkese 'efsane' diyorlar. Ama bazı şeyleri abartmamak lazım. Başkan ayrılıyor, gidiyor 'efsane' deniliyor. Büyük olan kulüplerdir. Aykut, Alex, Selçuk, Abdullah Avcı... Bunları geçelim. Artık kavga etmeyi bırakalım; yol gösterici olalım.

"EMRE'YE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"

Emre Belözoğlu'nu ben getirdim. Bazıları 'Galatasaraylı' diye karşı çıkmıştı. Emre'nin yıldızı, basınla hiç barışmadı. Ben Metris'teyken yaşananlar çok kötü. O zaman ben ona 'Sen dışarı bir git rahatla' dedim. Fenerbahçeli olduğunu söylüyor. Döner, bu kulüpte görev alır. Fenerbahçe'nin kapısı Emre'ye her zaman açık.

GAZİANTEP MAÇINDAKİ ANONS

Başkan Yıldırım, Gaziantep maçı esnasında yaptığı anonsa da açıklık getirdi.

Bir statta tezahürat yapılır. Tribünde birileri bir şeyler başlatır. 90. dakikaya kaza bu stada yayılır. Bu normaldir. 1. dakikadan itibaren herkes aynı şeyi söylüyorsa burda bir şey vardır. Provokasyon yapıldığını gördüm ve müdahale ettim. Uğur Dündar bunu bir yerden duydu sanırım. O da 'azarladı' yorumunu yaptı. Lütfen diyorum, rica ediyorum. Böyle azarlama mı olur!

"AMATÖR BRANŞLARA DESTEK VERMEK ZORUNDA MIYIZ?"

Fenerbahçe Kulübü'nün gösterdiği büyük başarılara rağmen devletten yeteri kadar destek alamadığını öne süren Yıldırım, "Olimpiyatlara 18 sporcu yolladık. Nevin Yanıt'ın Avrupa şampiyon olmasından dolayı Fenerbahçe, devletten 38 altın alabiliyor. 24 bin TL alıyoruz devletten" dedi.

Yıldırım, Fenerbahçe'nin, amatör branşlara 13 yılda 256 milyon dolar harcadığını söylerken devletin amatör branşlara hiçbir desteğinin olmadığının altını çizdi.

AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKE YORUMU :TÜRKİYE İÇİN ŞANS

Yargı süreci devam ettiği için hukukçular, 'bu konuda fazla konuşma' diyor. Ama bir gün konuşacağız. Fenerbahçe'nin bu süreci yaşaması, Türkiye için bir şanstır. Fenerbahçe gibi bir camiadan başkası bu durumun altından kalkamazdı. Dinlendiğimiz dönemde şike, Türkiye'de suç değildi. Biz şikeden dinlenmedik. Biz 'silahlı örgüt'ten dolayı dinlendik. Türkiye'de 25 milyon taraftarı olan kulübün başkanını dinliyorsanız bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.

"OLGUN PEKER DE SUÇSUZDUR"

Ben nasıl suçsuzsam Olgun Peker de suçsuzdur. Olgun Peker de Giresun'daki bir olay nedeniyle bu yaşananlara monte edildi. Beni madem dinleyeceksiniz sadece beni dinleyin. Benim 4 tane silahım var ama eve gelip bakmadılar. Silahlar Aziz Yıldırım'ın evinde bulunmuş gibi kamuoyuna sunuldu.

"KONUŞURSAM ÇOK KİŞİ ÜZÜLÜR"

2 Temmuz'da Şekip bey bir şeyler duymuş. Ben konuşursam çok kişi üzülür. O yüzden konuşmuyorum. Beni kaçacak zannediyorlar. Benim kaçacak yerim olmaz. Benim mezarım belli. Ben burdayım.

"İBRAHİM AKIN'A 100 BİN EURO VERDİYSEM..."

Şike olayında her şey varsayım. Ben İbrahim Akın'a 100 bin Euro verdiysem bu parayı ya kendi hesabımdan ya da kulüp hesabından vermem gerekir. Benim ve kulübümün hesaplarını incelediler. İki yerde de hiçbir şey bulamadılar.

"FENERBAHÇE ŞİKE YAPTIYSA KİMSE 'YAPMADIM' DİYEMEZ"

Mahmut Özgener'e diyorum ki "Kenan bey geldi, ben de gerekeni yaptım" Ben şike yapacak olsam TFF Başkanı'na bunu söyler miyim?

Açık ve net konuşuyorum. Fenerbahçe şike yaptıysa Türkiye'de kimse şike yapmadım diyemez. Bu bir şike davası değildir."

Mehmet Berk iki çok önemli konu söyledi. "Biz bu davanın 2-3 ayda unutulacağını sanıyorduk" dedi. Bunu diyorsanız vahim şeyler var. Nasıl bir güç bunu yaptı, olayına girersek televiyon kapanır. Görevden alınmadan çıkıp her şeyi açıklayacaktınız.

"BENİ SATMAYACAKLARINA NASIL GÜVENİRDİM?"

Emenike, Sezer Öztürk ve Serkan Kırıntılı konusuna gelince... Şike yapmış olsaydık bu futbolculara nasıl güvenecektik? 9 milyon Euro vermişim. Yarın beni satmayacağına nasıl güvenirdim? Bu çocukların hepsi pırıl pırıl. 19 maç diye başladılar, 7 maça düştü. İşin içinde Beşiktaşlı, Trabzonlu, Sivaslı var. Yargı sonunda her şey ortaya çıkacak. Ama bu, şike davası değildir. Ben örgüt lideri falan değilim. Örgüt kuracak olsaydım, 2006'da da kurardım, 2011'de de kurardım"

CAS DAVASI NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?

Fenerbahçe hem Türkiye Cumhuriyeti hem de kendi menfaatlerini düşünerek davayı geri çekmiştir. Herkesi bu tasın içine çekerseniz Fenerbahçe de orada cezasını çeker. Ama bu durum sadece Fenerbahçe'yi zedelemek adına yapılmıştır"

"BEN OLMASAM TFF SEÇİM YAPAMIYORDU!"

TFF'nin hiçbir seçiminde etken olmamama rağmen bunu kullanmadım. 29 Haziran'daki seçimde herkes birbirine ana-avrat küfrediyordu. 'Biz yapamayacağız seçimi, sen yap' dediler bana. Melih Gökçek ile Mehmet Ali Aydınlar arasında aracı oldum ve seçim yapıldı. Herkes her şeyi unutuyor. Ben olmasam Türk futbolu seçim yapamıyordu. Bir tane hakem tayini yaptırmış mıyım?

"GAZETECİYLE POLİS ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?"

Resmimi çeken çocuğa 'bu resmim çıkmasın bir yerlerde' dedim. O çocuk bana 'Fenerbahçeliyim, çıkmaz' dedi. O fotoğrafı basan, ödül aldı. O gazeteci ile polis arasında nasıl bir ilişki var? Polise bunu kim yaptırdı? Bunları yaptıranlar bana başka isimler hakkında bilgi, belge veriyor. Beni konuşturmasınlar. 3 avukatım, savcının 'Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu operasyonu yapmayacaktık' sözünü duydu. Muhabirler yalan yazıyor"

TOPUK YAYLASI'NA NEDEN GİTTİ?

İzzet beyin oğlunun sünneti varmış. Sonra sünneti duyunca erken gitmedim. İzzet bey daha önce benim dosyamda bilirkişiydi. Beni davet etti. Ben de "Gelmem yanlış olabilir" dedim. Sonra gittim, 1 saat durdum. Ben kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmem.

"SARAÇOĞLU'NUN İSMİNİ KALDIRMAYACAĞIZ"

Şükrü Saraçoğlu ismini indirmedim, indirmeyeceğim de. Her şey para değildir. Orası vefa yeridir. Kulüpteki kurumsal yapıda değişiklikler yapacağız. Benim başka iki büyük projem var. Hepsini tam anlatmayacağım.

"ERMAN TOROĞLU İÇİN BİR ŞEY YAPTIRMADIM"

Erman Toroğlu'nu işten ben attırmadım. Ama topluma zarar veriyordu. Argo konuşuyordu. Hıncal Uluç ile zamanında yaptığı programı zevkle izliyordum oysaki. Toroğlu'nun, Mahmut Özgener ile telefon konuşması var. Medya Fenerbahçeli falan değil.

"AYDINLAR'I UYARMIŞTIM"

Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi Fenerbahçeli olduğunu siz söylüyorsunuz, ben söylemiyorum. Ben dışarıda olsam içeride olanlar hakkında asla yorum yapmaz, gider ziyaret ederdim. Mehmet Ali Aydınlar'a 'Bu bir operasyondur. Sakın tuzağa düşme' dedim.

Süreç devam ederken bizim yöneticilerle görüşüyorlardı. Fakat kendisi çıktı 'Yargılama başlayınca kimin ne olduğunu göreceğiz' dedi. Bunu insana düşmanı söylemez. Çocuğu vefat etti, hemen yanına gittim, gerekenleri yaptık. Sonra yanında olanlar, geldiler 'Bir şeyler ver dediler' Biz de kız takımını verdik. Devre arasında kızlar arasında sorunlar çıktı. Gruplaşma olmuş. Sporcuları çağırdım, kendisi gelmedi. Bunun olmaması gerektiğini söyledim. O sene de kız takımı şampiyon oldu.

Kimseyi olaylara karıştırmadım. Kendisi oranın başkanıymış gibi çalıştı. Başarısızlık varsa bende; başarı varsa bende değil Fenerbahçe'dedir. Şampiyon olduk ama oradaki rakipler zayıf. Şimdiden söylüyorum; Fenerbahçe bu sene de dünya şampiyonu olacak. Kupayı bile ona kaldırttım"

FENERBAHÇE'NİN İKİ BÜYÜK PROJESİ

"Birincisi üye sayısını arttırmak. Şimdi hedef 10 milyan üye. Çalışmalar yapılıyor, kongreye iletilecek, orada da kabul edilirse yürürlüğe girecek. Aidatlardan gelen para ile amatör şubeleri ayakta tutup açıkları kapatmak istiyoruz. Artan para Futbol A.Ş.'ye gidecek. Arkadaşlar çalışmalarına devam ediyor. Benim hesabıma göre bunlar 6 ay içinde tamamlanır. Ana para Genel Kurul'un harcamasına bırakılacak. 1 milyar doları olan Fenerbahçe'yi yaratmak istiyoruz.

İkincisi hakkında tam net konuşamayacağım. O projede Fenerbahçe'ye yıllık 200-300 milyon dolarlık gelir bekliyor. Ön anlaşmayı imzaladık. Fenerbahçe Stadı'nın altında da çalışmaları yapılıyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emre Belözoğlu Aziz Yıldırım Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title