Haberler

Azerbaycan'da Eğitim Fuarı

Görüntü Dökümü: Salon ve dinleyici detayı,Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın konuşması,Fuar alanından görüntüler,Türk üniversitelerinin rektörleri basın toplantısı Azerbaycan'da eğitim fuarı- Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin fuarında Türk üniversiteleri öğrenci adaylarına tanıtıldı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de üniversite eğitim fuarı düzenledi.

Görüntü Dökümü: Salon ve dinleyici detayı, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın konuşması,Fuar alanından görüntüler,Türk üniversitelerinin rektörleri basın toplantısı Azerbaycan'da eğitim fuarı- Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin fuarında Türk üniversiteleri öğrenci adaylarına tanıtıldı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de üniversite eğitim fuarı düzenledi.Fuarın açılış törenine KÜNİB Başkanı Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) Rektörü, Milletvekili Abel Meherremov, KÜNİB üyesi üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Açılış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz, Azerbaycan'da ikinci kez düzenledikleri tanıtım fuarına Türkiye'den 32 üniversitenin katıldığını belirtti.Türkiye'nin son zamanlarda birçok alanda önemli mesafe katettiğini, bunlardan birinin de eğitim olduğunu kaydeden Korkmaz, "Eğitim alanındaki başarılarımızı Kafkasya'daki, Orta Asya'daki ve Balkanlar'daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Türkiye'nin eğitim deneyimlerini burada tanıtmak ve Kafkasya'nın kalbi olan Bakü'de Türkiye'nin eğitim imkanlarını anlatmak istiyoruz" dedi.Korkmaz, KÜNİB'in faaliyetlerine ilk olarak Azerbaycan'da başladığını, bu nedenle Bakü'nün kendileri için özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, amaçlarının bölgenin geleceği olan gençleri eğitim alanında bir araya getirmek olduğunu söyledi.Açılışta konuşan BDÜ Rektörü Abel Meherremov ise üniversitelerinin KÜNİB faaliyetlerinde etkin yer aldığını belirterek, bölgede eğitim seviyesinin artırılması ve entegrasyonun sağlanması için KÜNİB'in faaliyetlerinin önemli olduğunu kaydetti.Meherremov, eğitim fuarına katılan üniversiteler ile BDÜ arasında "Mevlana Değişim ve Akademik İşbirliği" anlaşması imzalanacağını bildirdi.Töreninin ardından fuara katılan Türk üniversitelerinin rektörleri basın toplantısı düzenleyerek üniversiteleri hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.KÜNİB eğitim fuarına, Türkiye'de eğitim almayı planlayan Azerbaycanlı öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi. Öğrenci adayları, üniversitelerin tanıtıldığı stantlardaki temsilcilerden eğitim görmek istedikleri fakültelerle hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Kafkasya Ardahan Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title