Haberler

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Hasanov: "Türk ve Müslüman Dünyası'na Kıskançlık Arttı"

Dha DIŞ HABER - Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Hasanov: "Türk ve Müslüman Dünyası'na Kıskançlık Arttı" Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Türk ve Müslüman dünyasına kıskançlığın arttığını söyledi.

Dha DIŞ HABER - Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Hasanov: "Türk ve Müslüman Dünyası'na Kıskançlık Arttı"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Türk ve Müslüman dünyasına kıskançlığın arttığını söyledi.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Azerbaycan Journalistler Birliği'nin daveti üzerine Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve Türkiye'deki değişik basın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Hasanov, burada basın mensupları ile yaptığı görüşmede, Yukarı Karabağ, Ermeni sorunu ve Türkiye Azerbaycan ilişkileri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Hasanov, yaptığı konuşmada, Türk Müslüman dünyasına kıskançlığı arttığı dile getirerek, "Türk Müslüman dünyasına kışkançlık arttı. Müslüman dünyası artık İlimde, sanayide öne çıkmaktadır. Heryerde var artık. Müslüman dünyasının sayısı hergeçen gün artmaktadır. Bu da endişe yaratıyor" dedi.

"TÜRKİYE AZERBAYCAN İLİKİLERİ ASIRLAR BOYU SÜRECEK"

Türkiye ile Azerbeycan ilişkilerine de değinen Hasanov, Türkiye Azerbeycan Birliği'nin tarihi bir birliktelik olduğunu, ulu önderler tarafından oluşturulan bu bu birliğin asırlar boyu devam edeceğini belirtti. Hasanov, "Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri öyle bir seviyededir ki, dünyada kışkançlık yaratır. O seviye yüksek seviye, hem Avrupa, hem komşu ülkelerde kıskançlık yaratır, çünkü Türkiye ve Azerbeycan arasındaki dostluk yüksek seviyeyedir. Bu seviye siyasetçiler yüzünden değişme gösterecek olsa bile halklar buna izin vermez ve yoluna koyar" şeklinde konuştu.

Türk ordusunun NATO'ya üye olduktan sonra dünyanın en en güçlü ve intizamlı ordusu olduğunu da söyleyen Hasanov, Azerbeycan ordusunun da güçlendiğine dikkati çekti. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeleği konusunda da düşüncelerini ifade eden Hasanov, herzaman Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden güçlü konuma geleceğini her fırsatta dile getirdiğini belirterek, Türkiye'nin kısa bir zaman içinde daha da güçlü bir konuma geleceğini söyledi.

'MEDYA'YA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Azerbeycan ziyareti ile ilgili DHA muhabirine açıklamada bulunan TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF'nin ziyaretinin Türkiye ve Azerbaycan medyası arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını belirterek, temaslar kapsamında milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve medya temsilcileriyle biraraya geldiklerini ifade etti.

Dim, bu ziyaretlerin önemini vurgulayarak Azerbaycan ve Türkiye medyasına büyük görevler düştüğünü, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bu toplantılara büyük önem verdiklerini kaydetti. Dim, zaman zaman düzenledikleri bu toplantılar sayesinde bölge gazetecilerinin iki ülke sorunlarını daha iyi kavrayıp birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Hasanov Azerbaycan Alanya Dha Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (1)

AZEmobilWeb@haberler.com:

Azerbaycan sozunu dogru yazin daha dogru durst yazamiyorsunuz sozden ne jurnalist olur..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title