Haberler

Ayın Konuğu Yalvaç Ural

Güncelleme:

Ayın Konuğu Projesi başladı.

Osmaniye Belediyesi'nin uygulamaya yeni başladığı Ayın Konuğu isimli kent söyleşilerinin ilk konuğu Milliyet Gazetesi Yazarı Yalvaç Ural oldu. Günümüzde Çocuk Olmak isimli söyleşi Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Bu proje kapsamında her ay en az bir ünlüyü Osmaniye'ye davet edeceklerini söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Halkımız bu sayede kültür, sanat, bilim, siyaset alanında ünlü şahıslarla sohbet etme ve olayları onlardan dinleme imkanı sağlayacak. Konuklarımız Osmaniye'yi tanıyacaklar, Osmaniyeli de onları tanıyacak. İlk konuğumuz gazeteci ve çocuk edebiyatı yazarı Yalvaç Ural Bey oldu. Burada çok değerli okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz var. Bu söyleşinin çok yararlı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Milliyet Gazetesi Yazarı Yalvaç Ural, çocukların günümüzde karşı karşıya kaldıkları tehlikelerden örnekler verdi. Bunların çözüm yolunun bilinçli bir eğitimden geçtiğini söyleyen Ulaç, çocuklarla iletişimin önemine dikkat çekti. Teknolojinin giderek yaygınlaşması ile çocukların bilgisayar oyunları ile zaman geçirmekte olduğunu ifade eden Yalvaç Ural, "Bu oyunların bazıları çocuklarımızın yanlış gelişimine neden oluyor. Şu günlerde yeni çıkan ve çocukların çok oynadığı bir oyun var. Bu oyunda oyuncu bir takım askerleri öldürdükçe puan kazanıyor. Öldürdükleri askerlere baktığımız zaman ise bunun yeniçeri askerleri olduğunu anlıyoruz. Yani Türk çocuğuna oyunda yeniçeri askeri öldürtüyorlar. Bu konuda verilecek daha pek çok örnek var. Tarihimizi çocuklarımız artık dizlerle öğreniyor doğru, yanlış. Çocuklarımızla arkadaş olalım, baskı kurmayalım, kitap okumalarını sağlayalım. Teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanmalarını sağlayalım."dedi.

Programa Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara , belediye başkan yardımcıları, il milli eğitim şube müdürü Fahri Çalık, okul müdürleri, öğretmenler ve veler katıldı. Söyleşinin ardından Yalvaç Ural'a Başkan Kadir Kara tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyet Gazetesi Yalvaç Ural Kadir Kara Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title