Haberler

Aydınlık, Koltuğu Tekrardan Kaptı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da görevden alınmasının ardından dava açan CHP eski İl Başkanı Aziz Aydınlık'a görevi iade edildi.

Ekim 2014'de parti genel merkezi tarafından görevden alınan CHP Eski İl Başkanı Aziz Aydınlık, açtığı davayı kazandı ve başkanlık görevine geri döndü. Mahkeme kararı ile dün görevine geri dönen Aydınlık, 45 gün içerisinde yapılacak kongre için aday olduğunu söyledi.

Partisinin genel merkezi tarafından Ekim 2014'de görevinden alınarak yerine Hasan Oğul'un atandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski İl Başkanı Aziz Aydınlık, mahkeme yolu ile tekrardan göreve geldi. Aydınlık'ın mahkemeyi kazanması üzerine mevcut il başkanı Ömer Karakeçili görevden alınırken, yerine kayyum heyeti atandı. Kayyumda Aydınlık ile birlikte Mustafa Taplamacı, Eyüp Sabri İzol, Halit Kılıç ve Hayrettin Cidir yer aldı.

Dün göreve gelir gelmez basın açıklaması düzenleyerek 45 gün içerisinde kongreye gideceklerini belirten Aydınlık, "Adaylar olabilir, bunlardan biri de benim" dedi.

Yaşanan süreci anlatan Aydınlık şunları söyledi: "Biz geçe sene 10'uncu ayda görevden alındık ve 11'inci ayda Hasan Oğul'un ataması oldu. Ardından milletvekili seçimleri ile birlikte Hasan Oğul görevinden istifa ederek yerine tekrardan Ömer Karakeçili geldi. Ardından parti tüzük gereği 45 gün içerisinde seçime gidecekti ama gitmediler. Biz bu arada mahkemede dava açmıştık ve nihayet sonuçlandı. Mahkeme bugün itibari ile kayyum olarak bize devrettiler. Kayyum yönetimi olarak çalışacağız ve görevimizin başındayız. 45 gün içerisinde de seçime gideceğiz. Seçime gittiğimizde aday kim olursa olsun ben de aday olacağım. Seçimle gelen il başkanı bizim il başkanımız olacaktır. CHP için ve Urfa için hayırlı olsun. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun, seçimler bitti herkesin ne alıp almadığı belli oldu. Dönemin şartları içerisinde biz böyle yaparız şöyle yaparız diyenlerin neler yaptıklarını gördük. Her şey ortaya çıktı."

Açıklamasında gündeme dair değerlendirmesini de ekleyen Aydınlık, koalisyon görüşmelerine dair, "Baştan beri genel başkanımız ve genel merkez yönetimimiz seçimden sonraki olan tutumu çok netti. CHP gereken her şeyi yaptı. Hükümete çok güzel bir yaklaşım sergilendi. Koalisyonun olması için ellerinden geleni yaptılar. Ama sonuç itibari ile koalisyon yapılmadı. Genel başkanımız MYK'yı topladı. Biz baştan beri bu işin olacağına inanıyorduk. Ama olmadı. Hayırlısı olsun. Sonuçta memleket hükümetsiz kalmayacaktır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Karakeçili Hasan Oğul Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title