Haberler

Aydınlar Ocağı'ndan "Balkan Savaşlarının 100. Yılı" Toplantısı

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi'nin düzenlediği "Balkan Savaşlarının 100.Yılı" toplantısı, Eminönü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi'nin düzenlediği "Balkan Savaşlarının 100. Yılı" toplantısı, Eminönü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kalabalık bir izleyici grubunun takip ettiği toplantının Oturum Başkanlığını Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal yaptı. Toplantıda konunun uzmanı olan Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ile Aydınlar Ocağı İlim İstişare Kurulu Üyesi Av. Özcan Pehlivanoğlu slayt gösterileri eşliğinde konuşmalarını yaptı.

Prof. Dr. Mustafa E. Erkal açılış konuşmasında, "Balkan Savaşları tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Bu savaşlarda milyonlarca insanımız şehit oldu, açlıktan ve hastalıktan öldü, göç etti. Balkanlardaki topraklarımızın çoğunu kaybettik. Tarihimizin zaferleri kadar yenilgilerini de unutmamamız lazımdır. Geçmişten ders almazsak gelecekte başarılı olamayız" dedi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Balkan Savaşları'nın Balkanlar'daki Türkler ve Müslümanlar için başlı başına bir facia olduğunu belirterek, "Hıristiyan dünyasının bir haçlı zihniyetiyle Türklüğü Balkanlar'dan silmek üzere topyekun saldırıya geçmiştir. Bu konuda bizzat din adamları öne çıkmaktadır. Türk birliklerinin ise silah, mühimmat ve erzak yönünden desteklenmemektedir. Bu yüzden büyük zayiatlar verilmiş ve bu coğrafyadaki hakimiyetimizi kaybetmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Ayrıca Öztek, Balkan coğrafyasında yetişen Atatürk'ün meziyetlerini, Türk milleti için yaptıklarını ve kazandırdıklarını örneklerle dile getirdi.

Av. Özcan Pehlivanoğlu ise, Balkan coğrafyasının 1800'lü yıllarda basılan yabancı haritalarda "Türkiye" veya "Avrupa Türkiye'si olarak geçtiğini anlatarak, "Zaten Hıristiyan dünyasının Müslüman olanlara 'Türk' gözüyle bakıyorlar. Balkanlar Osmanlılardan da önce bir Türk vatanı olduğu biliyoruz. Fakat Osmanlı devletini yönetenler gerekli desteği ve önemi vermemesi,

Balkanlarda yaşayan Türklerin bir kısmının şahsi menfaatini düşünüp gerekli fedakarlığı yapmaması sonucu Balkanları kaybettik. Bugünde aynı hatalar yapılıyor. Anadolu coğrafyası üzerinde beynelmilel oyunlar oynanıyor. Birileri de siyasi ikballeri için bu oyunlara destek oluyor. Onun için milletçe uyanık olmalıyız. Balkanlardaki Türklerin uğradığı felakete uğramamalıyız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özcan Pehlivanoğlu Türkiye Eminönü Politika Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title