Haberler

Aydın'da Dağ Mantarı Tezgahlara Düştü

Aydın’da köylüler tarafından toplanan dağ mantarları semt pazarlarındaki tezgahlarında yerini aldı.

Aydın'da köylüler tarafından toplanan dağ mantarları semt pazarlarındaki tezgahlarında yerini aldı.

Aydın il merkezindeki semt pazarlarında tezgahlarda yerini alan dağ mantarın kilosu 8-10 TL arası satışının yapıldığını belirten pazar esnafı Oktay Yaşar, dağ mantarın son yağan yağmurların ardından köylüler tarafından Aydın'ın Bozdoğan ilçesinin ormanlık alanlarından toplanarak pazar tezgahlarına düştüğünü belirtti. Dağ mantarını her yıl toplayan tanıdık köylülerden aldıklarını söyleyen Yaşar, sonbaharda yağmurların ardından ortaya çıkan mevsimlik dağ mantarlarını bu yıl geciktiğini ve sadece 2-3 mantar türlerini iyi bilen kişilerce talep gördüğünü ifade etti.

Dağ mantarların birçoğu zehirli

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, mevsimsel olarak ortaya çıkan çoğu dağ mantarların zehirli olduğunu öne sürerek vatandaşların sadece bilinen zararsız mantar türlerini tüketmelerini önerdi. Aydın'ın semt pazarlarına düşen dağ mantarlarının köylüler tarafından toplanarak sadece zararsız bir kaç türlerin tüketildiğini anımsatan Barış, yine de kazaen zehirli mantar türlerin de karışabileceğini belirterek, ruhsatlı üreticiler tarafından kontrollü yetiştirilen kültür mantarın tüketilmesini aksine mevsimsel dağ mantarlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Oktay Yaşar Bozdoğan Aydın Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title