Haberler

Ayak Parmağı Başparmağı Oldu

Güncelleme:

İzmir'in Bergama İlçesi Hamzalısüleymaniye Köyü'nde yaşayan çiftçi Sezgin Özcan'ın (48), sağ ayağından alınan parmak yedi ay önce gübre makinesine kaptırdığı sağ el başparmağının yerine dikildi.

İzmir'in Bergama İlçesi Hamzalısüleymaniye Köyü'nde yaşayan çiftçi Sezgin Özcan'ın (48), sağ ayağından alınan parmak yedi ay önce gübre makinesine kaptırdığı sağ el başparmağının yerine dikildi. İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü uzmanları Doç. Dr. Erhan Sönmez, Doç. Dr. Özlem Silistreli ve Operatör Dr. Önder Karaarslan, Bergamalı Çiftçi Sezgin Özcan'ın kopan baş parmağının yerine sağ ayak ikinci parmağını dikti. Sağlık durumu son derece iyi olan Özcan'a yapılan nakil Atatürk Eğitim Hastanesi'nde damar, doku, sinir ve tendonların nakliyle yapılan ilk parmak nakli oldu.

BEŞ AMELİYAT

Bergama'nın Hamzalısüleymaniye Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Sezgin Özcan 7 ay önce sağ elini gübre makinesine kaptırdı. Ciddi bir şekilde yaralanan ve baş parmağının üçte ikisini kaybeden Özcan, İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'ne başvurdu. Yedi ayda 5 kez ameliyat geçiren Özcan son olarak sağ ayak ikinci parmağının sağ eli başparmağının yerine dikilmesiyle sağlığına kavuştu. Özcan'ın elinin kurtulabileceğini tahmin etmediklerini söyleyen Operatör Dr. Önder Karaaslan, 'Elini gübre makinesine kaptırmış ciddi bir yaralanması vardı. Bu hale geleceğini düşünmüyorduk. İlk ameliyatta temizledik. Niyetimiz mümkün olduğu kadar doku kurtarmaktı. Temizlik yaptıktan sonra ameliyat ettik" dedi.

Doç. Dr. Özlem Silistreli ise ilk müdahalenin ardından doku kayıplarını gidermek için çalışmaya başladıklarını belirterek, "Çok fazla doku kaybı vardı. İlk olarak avuç içine doku nakletmek gerekiyordu. Sırtından damarları ve sinirleriyle birlikte bir parça dokuyu aldık ve avucuna getirdik. Doku kısa zamanda uyum sağladı. Sorun çıkmayınca da kaybettiğimiz baş parmağın naklini düşündük." diye konuştu.

El Cerrahisi Yan Dal Uzmanı Doç. Dr. Erhan Sönmez ise fizik tedavi sonunda dört parmağın eski gücüne kavuştuğunu anlatarak, "Hastanın uzun bir tedavi süreci vardı. Dört parmağı çok iyi çalışıyordu. Baş parmağının üçte ikisi yoktu. Baş parmak çok önemli olduğu için böyle bir ameliyatı isteyip istemediğini sorduk, istedi. Ayak ikinci parmağını damar sinir tendon tüm yapılarıyla birlikte baş parmağının yerine taktık. Şu an 24 saati doldurduk, kritik dönemi atlattık. Kısa bir süre kontrol altında tuttuktan sonra taburcu edeceğiz." dedi.

BÜTÜN FONKSİYONLARINA KAVUŞACAK

Yapılan naklin normal parmak dikme ameliyatlarından farklı olduğunu, hastanın kendi dokularının kullanılması nedeniyle avantajlı olduklarını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Sönmez, "Hastamız nakil nedeniyle ömür boyu kullanması gereken ilaçları kullanmaktan kurtuldu. Ayrıca dokular kendisinin olduğu için vücudun parmağı kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bundan sonra eskiden baş parmağı ile ne yapıyorsa onları yine yapabilecek. Hislerini kazanabilecek." diye konuştu.

Sezgin Özcan ise elini gübre makinesine kaptırdıktan sonra sağlığına kavuşamayacağını düşündüğünü söyleyerek, "Buraya ilk geldiğimde elim paramparça olmuştu. Başparmağım yoktu. Beş kez ameliyat geçirdim. Son olarak ayağımdan parmak alıp diktiler. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Beni sağlığıma kavuşturdular. Yeniden eskisi gibi işlerimi yapabileceğim için çok mutluyum." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sezgin Özcan Erhan Sönmez Bergama İzmir Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title