Haberler

Avusturya'da Yabancılar Kanunu Can Yakacak

Avusturya Federal Parlamentosu, İçişleri Komisyonu tarafından yarın son şekli verilecek olan yabancılar kanunu can sıkıcı maddeler içeriyor.

Avusturya Federal Parlamentosu, İçişleri Komisyonu tarafından yarın son şekli verilecek olan yabancılar kanunu can sıkıcı maddeler içeriyor.

Yeni çıkacak kanuna göre; polis istediği yabancının evine mahkeme izni olmadan baskın düzenleyip arama yapabilecek. Bu yabancılara ait işyerleri için de geçerli olacak.

Vize almak için Almanca bilme şartı getiriliyor. Avusturya'da çalışma ve oturma hakkı bulunan ve uzun süredir bu ülkede yaşayanların dahi vizelerini uzatırken karşılaşacağı bir çok ağır şartlar var.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşiller Partasi Avusturya Federal Milletvekili Alev Korun şunları söyledi.

ALMANCA ÖĞRENMEDEN GELEMEYECEKLER

Avusturya Millet Meclisi'nde İçişleri Komisyonu toplantısı var. Bu komisyonda SPÖ (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) ve ÖVP (Avusturya Halk Partisi) koalisyonu tarafından hazırlanan ve yabancıların bu ülkede yaşayabilmesi için şartları zorlaştırıcı bir takım yeni kanunların hazırlıkları yapıldı. Çok katı kurallar komisyonda oylamaya sunulacak. Bizim talebimiz, göçmen insanların bu toplum ile birlikte yaşayabilmesi için daha fazla destek verilmesi. Yeni kanun hazırlanırken en dikkat çekici maddelerden biri; bu ülkeye gelecek olan göçmenlerin bulundukları ülkede Almanca öğrenme şartı. Avusturya'ya gelmeden önce Almanca bile şartı göçmenlerin önündeki en büyük engellerden biri olacak.

Her ülkede veya şehirde Almanca kursu bulmak mümkün değil. Yani köyde yaşayan bir insan buraya gelmek için büyük şehire gidecek aylarca otellerde kalarak Almanca kursu yapacak.

Avusturya'ya gelebilen göçmenlerin Almanca kurslarına devam etmesi şartı geliyor. Daha önce 5 yıl boyunca belli bir düzeye gelene kadar Almanca kursu şartı vardı. Şimdi bu süre 2 yıla indiriliyor.

Çok saçma. Biz göçmenlerin burada ve devlet desteğiyle lisan öğrenmelerini istiyoruz.

LİSEYİ BİTİRMİŞ BİR ÖĞRENCİ SEVİYESİNDE DİL BİLECEKLER

Yabancılar kanunuyla Almanca öğrenmenin de seviyelere ayrıldığını ifade eden Korun, Mesela; B2 seviyesinde Almanca öğrenebilmek için 300 saat kurs öngörülüyor. Bu normal eğitim almış göçmenler için böyle. Ama düşük eğitimli göçmenlerin B2 seviyesini yakalabilmeleri için bu kurs süresi 600 saate kadar çıkabilecek. Bundan sonraki aşamada uzu süreli vize almak isteyenlere bir engel çıkartılıyor.

O da; B1 seviyesinde Almanca bilmek. Eğer uzun süreli vize talep edecekseniz, Avusturya'da liseyi bitirmiş bir öğrenci gibi Almanca konuşup, okuyup yazabilme kabiliyeti istenecek. Hatta bunun için imtihana bile gireceksiniz. Bu durum Avusturya vatandaşlığına geçmek isteyenler için de geçerli olacak.

Burada hükümetin yapmak istediği; Göçmenler vergilerini ödesin, bizim için çalışssın, kanunlara uysun ama eşit haklara sahip olmasın diye konuştu.

POLİS İSTEDİĞİ EVE İZİNSİZ GİRİP ARAMA YAPABİLECEK

Alev Korun, polisin yabancıların evine istediği gibi baskın düzenleyebilmesine izin veren kanun maddesinin en çok tartışılacak konuların başında geldiğinin altını çizerek, Yeni çıkacak kanuna göre; Eğer polis bir evin içerisinde yabancı bir kaçağın olduğuna dair şüphe duyarsa savcılık izni veya mahkeme kararı olmaksızın o eve girip arama yapabilecek. Bu şimdilik sadece yabancılara karşı alınmış bir karar gibi duruyor ama ileride yerliler için de aynı şeyleri yapabilecekler. Bu Avusturya gibi hukuk devleti olan bir ülkede, bir Avrupa ülkesinde yüzyıllarca verilen mücadeleler sonucu kazanılmış özgürlükleri çiğnemek anlamına gelir. Polis istediği gibi insanların evine girip özel hayatına müdahele edemez. Güçlükle kazanılan bu haklar 'Biz yabancıların bu ülkede vizesiz kalmasını engelliyoruz' iddasıyla ve bahanesiyle engelleniyor, ortadan kaldırılıyor. Bu olay sadece yabancılar ile sınırlı kalmayacak. Avusturyalıları da etkileyecek ifadelerini kullandı.

MÜLTECİLER DİREKT HAPSE ATILACAK

Yeni kanunda, mültecilere hoşgeldin karşılaması gibi 7 gün gözetim altına alınmak istendiğini kaydeden Korun, Bir insan bu ğülkeye sığınma talşebinde bulunduğu andan itibaren 7 gün açık hava hapishanesine atılacaklar. Kampı terkeden mültecilere hapis cezaları verilecek. Bu arada çocukları da anne-babaları ile birlikte hapishanelere atacaklar. İçişleri komisyonundan bu paketi red etmelerini bekliyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title