Haberler

Avusturya'da Seçimler Yaklaştıkça Tansiyon Yükseliyor

Avusturya'da 29 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan genel seçim yaklaştıkça Türk kökenli adaylar arasında tansiyon da yükseliyor.

Avusturya'da 29 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan genel seçim yaklaştıkça Türk kökenli adaylar arasında tansiyon da yükseliyor. Meclisteki tek Türk kökenli Milletvekili olan Alev Korun, SPÖ ( Sosyal Demokrat Parti ) ve ÖVP'yi ( Halk Partisi), Türk kökenli adayları seçilemeyecek sıralardan listelerine koyarak oy avcılığı yapmakla suçladı. Korun mektupla oy kullanma işleminde de aldatmaca olduğunu iddia etti.

Korun'un itham ettiği partilerden SPÖ adayı Resul Ekrem Gönültaş ve ÖVP adayı Hasan Vural'dan da cevap gecikmedi.

KORUN; ' TÜRK ADAYLAR ÜZERİNDEN OY AVCILIĞI YAPIYORLAR'

Yeşiller Partisi (GP) milletvekili Alev Korun SPÖ ve ÖVP'nin Türk kökenli adayları kullanarak oy avcılığı yaptıklarını öne sürdü. Korun; 'SPÖ ve ÖVP seçilmesi imkansız olan sıralardan aday gösterdiği Türk kökenlileri kullanıyor. Mesela ÖVP adayı 15. sıradan. Bu adayın seçilebilmesi için bu parti oylarını Yüzde 500 oranında artırması lazım ki meclise girebilsin. Başka bir deyişle en az 30.000 tercihli oy almaları gerekiyor. Bu da imkansız. SPÖ ise her zamanki gibi 38. 65.ve 148. Sıralardan göstermelik adaylar listelerine alıyorlar. Bu adaylar da Yozgatlyım, Samsunluyum, Müslümanım gibi söylemlerle oy istiyorlar. Seçimler bittikten sonra ise bu adaylar seçilemedikleri için tercih oyları partinin kasasında toplanmış oluyor' dedi.

Korun SPÖ adaylarından seçilebilecek bir sıradan aday gösterilen sadece Nurten Yılmaz'ın meclise girebeleceğini söyledi.

'MEKTUPLA OY İŞLEMİNDE SEÇMENİ ALDATIYORLAR'

Alev Korun, Avusturya'da uygulanan mektupla oy kullanma işleminin bazı Türk kökenli adaylar tarafından kötüye kullanıldığını savunarak, ' Kahve, camii ve derneklere hatta kapı kapı gezerek evlere giden bir takım insanlar ' Oy pusulanızı doldurmanızda yardımcı olalım? bahanesiyle forumları doldurduktan sonra kendi adaylarını da işaretlendirerek seçmeni aldatıyorlar. Seçmenler oy kullanamaya gittiklerinde ise sandık görevlilerinin ' Siz oyunuzu mektupla kullanmışssınız- sözleriyle karşılaşıyorlar. Bu konuda geçen seçimlerde bize çok şikayetler geldi ve biz de bunu yargıya taşıdık' dedi. Korun seçmene mesaj vererek 'Bu seçimlerde aynı oyuna gelmeyin' şeklinde konuştu.

HASAN VURAL (ÖVP) 'KORUN'UN HESAPLARI YANLIŞ'

Alev Korun'un iddialarını sert bir dille reddeden ÖVP adaylarından Hasan Vural ' Sayın korun seçmeni kandırıyor. Tercihli oy ile meclise girme hesapları yanlış' dedi.

Kendisinin Yozgatlı olduğunu ve doğal olarak hemşehrilerinin desteğini arkasına aldığını anlatan Vural 'Ben siyasete girme kararımı vermeden önce Avusturya'daki Türk köenli siyasetçilerin medyada yapmış oldukları tüm söylemleri takip ettim. Bu tür sözler halkın ağzına çalınmış bir parmak bal işlevi görmektedir. Benim siyasete girmeme; dayanağı altyapısı ve geleceği olmayan vaadler ve söylemler neden olmuştur. uzun bir zaman geçmeden bu edindiğim izlenimi maalesef sayın Korun tasdiklemiştir. Yine gerçeği yansıtmayarak halkın yanılmasına neden olmuştur. Alev hanımın açıklamasında bahsettiğ gibi; tercihli oylara aday olan bir adayın 30.000 oy alması gerektiği yalanı hangi seçim kanununda yer almaktadır' Kendisine sormak istiyorum; Gerçekte 1992 yılındaki seçim kanunun 2178/A ve §102. maddesinin 3. fıkrasına göre, bir partinin almış olduğu oyların %10'u yeterli gelmektedir. Bu da 2008 yılında gerçekleştirilen seçimlere bakıldığında Viyana bölgesinden bir adayın alması gereken 10 ila 14 Bin oya tekabül etmektedir. Sayın Korun bu hesabı ya bilmemektedir ya da yalan söylemektedir.

'MEKTUPLA OY ALDATMACASINA BEN DE KARŞIYIM'

Korun'un iddia ettiği mektupla oy aldatmacasına kendisinin de karşı olduğunu belirten Vural ' İnsanlarımız hür iradeleriyle oy kullanmalı. Her şeyden önemlisi oy kullanma alışkanlığını elde etmeliyiz.' dedi.

RESUL EKREM GÖNÜLTAŞ (SPÖ) 'AVUSTURYA'DA BİR TÜRK BAŞBAKAN GÖRMEK İSTİYORUZ'

Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) den 38. Sırada aday olan Resul Ekrem Gönültaş ise Korun'un iddialarının tutarsız olduğunu söyledi. ' 15 Yıldır Ticaret Odaları (wirtsachaftskammer)da politika yapıyorum. Memleketimi kullanarak oy istemem. Çünkü ben Bayburtluyum ve Avusturya'da Bayburtlu hemşehrilerimin sayısı yok denecek kadar az. Hizmet aşkımla oylara talip oluyorum. Avusturya'da bir Çek kökenli politikacı ( Victor Klima) başbakanlık yaptı. Partim SPÖ göçmenlere hakettiği değeri veren bir siyasi kuruluştur. Klima'da SPÖ'lüydü. Neden bir Türk Avusturya'da başbakan olmasın'

MEKTUPLA OY İŞLEMLERİNDE VATANDAŞA YARDIMCI OLACAĞIZ

Korun'un iddia ettiği gibi mektupla oy kullanma işlemlerinde kimseye baskı veya zorlama yapmamız söz konusu bile olamaz. Burada her seçmen özgürce oyunu kullanır. Oy pususlaları ve mektupla oy kullanma işlemlerinde vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Kimi seçeceklerine kendileri karar verir. Müslüman bir aday olduğum için camiilerde seçim çalışması yapmamdan doğal ne olabilir? Ben aslında bahis bürolarında da seçim çalışması yapıyorum.? Şekilnde konuştu.

Gönültaş Avusturya'daki Türkiye kökenli seçmenleri sandığa giderek oy kulanma alışkanlığının çok alt seviyede olduğunu belirtti, ' Sandığa giderek vatandaşlık görevimizi yapalım. Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olduğumuzu gösterelim.' Dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alev Korun Avusturya Eylül Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title