Haberler

Avusturya'da Halk Oylaması Için Hazırlıklar Tamamlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Türkiye'nin Viyana Başkonsolosluğu binası Türkiye'nin Viyana Başkonsololuğu binasında halk oylaması için yapılan hazırlıklar Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ile röportaj Avusturya'da halk oylaması için hazırlıklar tamamlandı Türkiye'ninViyana Başkonsolosu...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosluğu binası

Türkiye'nin Viyana Başkonsololuğu binasında halk oylaması için yapılan hazırlıklar

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ile röportaj Avusturya'da halk oylaması için hazırlıklar tamamlandı

Türkiye'ninViyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya'da 27 Mart-9 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği için halk oylamasına ilişkin,"Bütün önlem ve hazırlıkların alınmış olduğunu, huzur ve güven içerisinde Avusturya'daki vatandaşlarımıza oylarını rahat ve hızlı bir şekilde kullandırmak için Başkonsolosluğumuz ile diğer Başkonsolosluklarımızın azami bir gayret içerisinde olduğunu belirtmek isterim." dedi.

110 bine yakın Türk seçmenin sandık başına gideceği Avusturya'da, referandum öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Halk oylaması sürecine ilişkin AA muhabirine bilgi veren Atay, Avusturya'da anayasa değişikliği halk oylaması için oy kullandırma sürecinin 27 Mart Pazartesi - 9 Nisan Pazar günleri arasında olduğunu belirterek, "Hafta içi ve sonu 09.00-21: 00 saatlerinde vatandaşlarımız oylarını kullanabilecekler. Avusturya'da bu yönde yapılan hazırlıklar tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Atay, 27 Mart Pazartesi günü itibari ile başkent Viyana'da bulunan Başkonsolosluk binasına oy kullanmak üzere Türk seçmenleri beklediklerini ifade ederek, "Buradan bir çağrı yapmak gerekirse, oy kullanma işlemi akşam saat 9'a kadar süreceği için vatandaşlarımızın bu anayasal hak ve görevlerini, hafta sonuna bırakmadan, hafta içinde, örneğin mesai bitiminde Başkonsolosluğumuza gelerek tamamlamaları mümkündür. Hem böylelikle kendileri de rahat ederler, hem de hafta sonu aşırı yığılmaları engellemiş oluruz." şeklinde konuştu.

Avusturya'da Viyana, Bregenz ve Salzburg başkonsolosluklarında oy kullandırılacağını hatırlatan Atay, "Yurt dışı seçmenler için yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olmak kaydıyla herhangi bir dış temsilciliğimizde kurulacak sandıklarda oy kullanmaları mümkün hale geldi." dedi.

Atay ayrıca, seçmenlerin, www.ysk.gov.tr internet adresinden yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmelerinin önemine işaret ederek, oy kullanmaya gelen vatandaşların, üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulanan, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı veya sürücü belgesi gibi, kimliklerini tereddütsüz ortaya koyacak resmi belgelerden birini mutlaka yanlarında getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Gümrük kapılarında 27 Mart'ta başlayacak oy kullanma sürecinin 16 Nisan'a kadar devam edeceğini belirten Atay, "Bu vesile ile, bütün önlem ve hazırlıkların alınmış olduğunu, huzur ve güven içerisinde Avusturya'daki vatandaşlarımıza oylarını rahat ve hızlı bir şekilde kullandırmak için Başkonsolosluğumuz ile diğer Başkonsolosluklarımızın azami bir gayret içerisinde olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Atay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından izinle çıkmış eski vatandaşlara verilen mavi kartlar ile oy kullanılamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya 27 Mart Viyana Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title