Haberler

Avustralya'da Dev Termit Yuvalarının Yüksekliği 5 Metreyi Buluyor

Avustralya'da bulunan dev termit (beyaz karınca) yuvalarının yüksekliği beş metreyi buluyor.

Avustralya'da bulunan dev termit (beyaz karınca) yuvalarının yüksekliği beş metreyi buluyor. Ülkenin değişik bölgelerinde yoğun olarak bulunan termit yuvalarının görünümü peri bacalarını andırıyor. Bazı bölgelerde yoğun olarak bulunan termit kulelerinden oluşan termit kentindeki yapılar sürekli değişen iklim şartlarına uyum sağlayacak şekilde inşa edilmiştir. Termit kulelerinin yüksekliği bir insanın yaptığı ile oranlandığında 875 metreyi buluyor, bu da Dubai'deki 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife'den bile 57 metre yüksek demek oluyor.

MİMARİ ŞAHESERLER

Termit gökdelenleri kuzey veya güneye bakar. Bu gökdelenlerde sadece termitler değil, diğer canlılarda gerektiğinde kiracı gibi oturuyor. Bölgede sık sık meydana gelen orman yangınlarından da etkilenmeyen kuleler, yüz yıla kadar oturulabiliyor. Aslında termitler karıncalar olarak bilinse de bilimsel olarak karıncalardan yapısal olarak farklıdırlar. Termitlerin çoğu ışıktan kaçınarak karanlıkta yaşar ve çalışır Besin kaynağına ulaşmak için aydınlık bir yerden geçmek gerektiğinde tünel kazmayı yeğlerler. ŞEHİR DÜZENİ VAR

Termit gökdelenlerindeki sosyal düzen de son derece kusursuzdur Şehir sakinleri işlerine son derece bağlıdır, hızlı hızlı hareketlerle görevlerini yerine getirirler Bu şehirlerde milyonlarca termitin bir arada yaşadığı termit kolonilerinde oturmuş bir düzen vardır bireylerin bütün ihtiyaçlarını kendi içlerinde karşılayabilecek, dışarıdan alışverişe ihtiyaç duymayacak, bir düzenleme vardır. Kusursuz bir havalandırma sistemi, ihtiyaca göre düzenlenmiş olan termit kulelerinde, çocuk odaları, kuluçka odası, kraliçe odası gibi bölümler, mantar üretilen tarım alanları, termit kolonilerindeki düzenin parçalarındandır.

TERMİTLERDE SOSYAL SINIFLAR

Termit kolonilerinde askerler, işçi termitler, çiftçiler ve bir kraliçe bulunur Kraliçe sürekli olarak yumurtlayıp koloniyi geliştirir, işçiler hiç durmaksızın yuvanın bütün ihtiyaçlarını karşılar, asker termitlerse yuvayı düşmanlardan korurlar Gerektiğinde koloninin tüm üyeleri, kendi görevleri olmamasına rağmen, diğer işlere yardımcı olurlar İşte bu dayanışma ve görev dağılımı sayesinde koloni içinde sayıları kimi zaman milyona ulaşsa da termitler, hiçbir sorun çıkarmadan yaşarlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avustralya Dubai Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title