Haberler

Avrupa ve Dünya Şampiyonları Ödül Töreni

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'nin şu geldiği noktada üniversite gençlerimize yurtları, bursları, kredileri ile diğer imkanları ile ne büyük ölçekte katkı sağladığımızı görüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, " Türkiye'nin şu geldiği noktada üniversite gençlerimize yurtları, bursları, kredileri ile diğer imkanları ile ne büyük ölçekte katkı sağladığımızı görüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Avrupa ve Dünya Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, sporculara başarı dileklerini iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat törene gelerek ödülleri takdim etmek istediğini ancak Anadolu'yu karış karış gezdiği için yorgunluğun ortaya çıkardığı bir rahatsızlık yaşadığını bildiren Arınç, "Sizler, Türkiye'nin ismini, bayrağını, sporda geldiği noktayı en güzel yerlerde temsil ettiniz. Bayrağımızı dalgalandırmakta, isminizden bahsetmekte, sizlerin zeki, çevik, ahlaklı, Büyük Atatürk'ün saydığı vasıflara sahip olarak, Türkiye'ye madalyalar kazandırmanız bütün dünyada bizi gururla başımızı daha da yükseltti ve büyük bir sevince boğdu" dedi.

Geçmişte de Türk sporcuların dünyada isimlerini duyurduğunu ve bayrağı gururla dalgalandırdığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, sporcuları teşvik etmek ve daha çok sporcu yetiştirmenin hem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hem de hükümetin görevi olduğunu söyledi. Arınç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençliği ve sporu en iyi noktaya getirmeye çalıştığını belirtti.

"Gençlerimizin memnuniyetini görmek, kaldıkları yurtlardan yaptıkları gezilere, çok önemli sosyal projelere kadar Türkiye'nin önünün açıldığını bizlere gururla gösteriyor" diye konuşan Arınç, 1965-1970 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Yurdu'nda kaldığını anlattı ve bugünkü yurt şartlarının çok iyi olduğunu, öğrencilerin beş yıldızlı otel konforundaki odalarda yaşadıklarını söyledi.

Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Türkiye'nin şu geldiği noktada üniversite gençlerimize yurtları, bursları, kredileri ile diğer imkanları ile ne büyük ölçekte katkı sağladığımızı görüyoruz. Sporda da böyleyiz, federasyonlarımız var, sahalar, statlar, çimler ve bütün uluslararası şampiyonalara katılmak hem de en çok sporcu ile katılmak durumunda kalışımız bizleri gerçekten daha iyi bir noktaya hızla götürüyor, bunun da farkındayız.

Artık olimpiyatlar veya olimpiyatların bir altındaki spor müsabakaları, uluslararası çapta üst üste Türkiye'de yapılmaya başlandı. Bu da Türkiye'nin ismini uluslararası camiada adeta bir spor merkezi haline getirdi."

Mersin'de yapılacak üniversitelerarası yaz olimpiyatları, Erzurum'da yapılan üniversitelerarası kış olimpiyatları ve buna benzer organizasyonların Türkiye'nin çekim merkezi haline getirdiğini ifade eden Arınç, "Uluslararası müsabakalarda Türkiye'nin daha çok başarı kazanmasını hepimiz arzu ediyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıflar'dan sorumlu olduğu kabine üyesi olduğu için Vakıfbank Bayanlar Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Arınç, Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın daha önce şampiyon olduğunu anımsatarak sporcuların TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kutlandığını hatırlattı.

Arınç, "Daha çok şampiyonlar yetişmesi ve herkesin birbiriyle yarışması ve takımlarla federasyonlarla adeta birbirimizin önüne geçmek için büyük bir hırsla, büyük bir disiplin ve dinamizm ile koşmamaz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Muhabir: Cüneyt Ateş

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title