Haberler

Atatürk Kültür Merkezi'nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı

Güncelleme:

Atatürk Kültür Merkezi'nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı Atatürk Kültür Merkezi'nde Fetih İstanbul Sergisi açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı

İSTANBUL - Atatürk Kültür Merkezi'nde Fetih İstanbul Sergisi açıldı. Sergiye Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Fethi'nin tüm aşamalarını anlatan "Fetih İstanbul" sergisi açıldı. Hisart Canlı Tarih Müzesi tarafından hazırlanan "Fetih İstanbul" Sergisi; Fatih Sultan Mehmet'in askeri dehasını yansıtan ve Osmanlı Ordusunun azmini canlandıran dioramalar, tablolar, fotoğraflar, objeler, orijinal eserler ve canlandırıldı. Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı. İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde, döneme ait eserlerle büyük kuşatmaya ve fethe tanıklık eden "Fetih İstanbul Sergisi" 12 Haziran 2022 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi'nde meraklılarıyla buluşacak.

Sergiyle ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Sergi çok güzel bir sergi. Bugünün önemine ve anlamına şok uygun. AKM, İstanbul'daki en önemli kültür merkezimiz. Tiyatro, opera ve çok amaçlı salonlarıyla, sergi alanlarıyla gerçekten kültürümüze ve sanatımıza çok büyük hizmet yapıyor. Bugün burada böyle detaylı çalışılmış bir sergiyle 29 Mayıs İstanbul'un fethini 15 gün boyunca özellikle gençlerin dikkatine sunmak aynı zamanda bir tarih dersi yapmak anlamına geliyor. Hepimiz her defasında tarihimizde, kültürümüzde önemli değerleri hatırlamak, hatırlatmak ve herkese anlatmak gibi bir mükellefiyetimiz var. Bu çerçevede iyi bir iş oldu diyebilirim" açıklamasında bulundu.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nin kurucusu olan Nejat Çuhadaroğlu, "İstanbul'un fethiyle ilgili bir sergi bu. Sadece fetih dönemiyle eser ve malzemeler getirdik buraya. Hepsini de getirmedik. Buraya gelen insanlar hem maketini görüyor hem o döneme ait Osmanlı kılık kıyafet ve aksesuarlarını görüyor hem mankenleri görüyorlar hem Bizans ordusuna ait eşyaları da görüyorlar. Onlar da var burada" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title