Haberler

Atatürk Havalimanı ile Chicago O'hare International Airport "Kardeş" Oldu

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Birdal: "Bu iki küresel devin kardeşliği, Türk havacılığı ve kuruluşumuz açısından önem taşıyor"

Atatürk Havalimanı ile Chicago O'hare International Airport arasında "kardeşlik" anlaşması imzalandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) yapılan açıklamaya göre, anlaşma Chicago'da DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal ile Chicago Havacılık Başkanı Rosemaira Andolino tarafından imzalandı. İmza töreninde, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve ABD İlinois Eyalet Meclisi Başkanı Michael Madigan da hazır bulundu.

Birdal, törende yaptığı konuşmada, anlaşma metni uyarınca, iki havalimanı arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, teknolojik gelişmeler, havalimanı işletmeciliği, kargo taşımacılığı, yer hizmetleri, gümrüksüz alan mağazacılığı, ikram hizmetleri, bilgi işlem ve güvenlik hizmetleri gibi havalimanı operasyonlarında paylaşımlar başlatılacağını belirtti.

"Bu iki küresel devin kardeşliği, Türk havacılığı ve kuruluşumuz açısından önem taşıyor" ifadesini kullanan Birdal, dünya havacılığının parlayan yıldızı haline gelen Atatürk Havalimanı ile kardeşlik anlaşmasının, Chicago O'hare açısından da yeni fırsat ve imkanların başlangıcı olacağına inandığını kaydetti.

Birdal, anlaşmanın kuruluşlara ve ülkelere hayırlı olmasını dileyerek, şöyle devam etti:

"Atatürk Havalimanı, küresel havacılık aktörlerince ilgiyle takip edilen, takdir edilen, istikrarlı başarıları parmakla gösterilen bir konuma yükseldi. 1953'ten beri yaklaşık 60 yıldır hizmet vermekte olan İstanbul Atatürk Havalimanı, özellikle son 10 yılda uçak, yolcu ve yük trafiğinde yaşanan artışlarla bölgesinde önemli bir 'HUB' haline geldi. Arı gibi işleyen havalimanımızda günlük yaklaşık 300 havayolu şirketine, ortalama 102 bin 500 yolcuya ve ortalama bin 100 uçağa hizmet veriliyor. Her hafta yeni bir rekora imza atılıyor. Son rekor günlük bin 245 iniş-kalkış olarak gerçekleşti. Bir günde 145 bin yolcuya hizmet sunuldu."

"Yeni havalimanı, İstanbul'u mega merkez haline getirecek"

Birdal, İstanbul'a kazandırılacak 3. havalimanının önemine dikkati çekerek, "İstanbul'u küresel havacılığın mega merkezi haline getirecek olan yeni havalimanımız devreye girinceye kadar, Atatürk Havalimanı dünya havacılığına en etkin, konforlu ve emniyetli hizmeti sunmaya devam edecek ve yeni küresel başarılara imza atmayı sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Chicago Havacılık Başkanı Andolino da Atatürk Havalimanı ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, bilgi, beceri ve teknoloji paylaşımında bulunacaklarını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Birdal Fatih Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title