Haberler

ASÜ'de Kesin Kayıtlar Başladı

Güncelleme:

Aksaray Üniversitesi'nde kesin kayıt işlemleri başladı.Kayıt için ASÜ'ye gelen bir öğrencinin işlemi 4 – 7 dakika arasında tamamlanıyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, kayıt işlemlerinin hızlı şekilde tamamlanması için gerek personel, gerekse teknik alt yapının günler öncesinden hazırlandığını söyledi. İşlemlerde sorun yaşanmaması adına yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden ASÜ Rektörü Acar, "Üniversitemizi tercih eden ve kayıt için şehre gelen öğrencilerimizi ve yakınlarını uzun süre bekletmeden işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kayıtlarını yaptırarak ASÜ ailesine katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca yeni akademik yılda öğrencilerimize ve akademik personelimize başarılar diliyorum" dedi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, kayıtların 6 Eylül'e kadar süreceğini ve yığılma olmaması için fakültelerin kayıt tarihlerinin bir haftaya yayıldığını belirtti.

- Kayıt İşlemleri Çok Kısa Sürede Tamamlanıyor -

Kayıt için ASÜ'ye gelen bir öğrencinin işlemi 4 – 7 dakika arasında tamamlanıyor. Önce bina girişinde bekleyen öğrencilerden bir kısmı salona alınıyor. Salona giren öğrenciler, kendilerine verilen 'Öğrenci Bilgi Dosyasını' eksiksiz olarak dolduruyor ve kayıt belgelerini ekliyor. Dosya doldurma ve evrak işlemlerinin ardından kayıtlar bilgisayar ortamına alınıyor. Salon işlemi tamamlanan öğrenciler koridor kısmında imza karşılığında 'Öğrenci Kimlik Belgesi' alıyor ve işlemi tamamlanıyor. İşlemleri tamamlanan öğrencilere ASÜ'yü tanıtan çeşitli materyaller hediye ediliyor. Kayıt işlemlerinin devam ettiği esnada kampüs'te Aksaray Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile özel yurt temsilcileri tanıtım stantları açtı. Bu stantlarda Aksaray'ı tanıtan kitapçık, CD ve benzeri materyallerin dağıtımı yapılırken, öğrencilere ve yakınlarına çeşitli ikramlarda bulunuldu.

- 4 Bin Öğrencinin Kayıt Yaptırması Bekleniyor -

İşlemlerinin ilk günü Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kayıtları tamamlandı. Sağlık Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesi için kayıtlar 3 Eylül'de yapılacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Aksaray Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu için kayıtlar 4 Eylül'de yapılırken, Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknolojiler ve İşletme Yüksekokulu, Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için kesin kayıtlar 5 Eylül'de yapılacak. Kesin kayıtların son günü olan 6 Eylül tarihinde ise Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Ortaköy Meslek Yüksekokulu'nun kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Kayıt işlemleri henüz devam ettiği için kesin rakamlar bilinmiyor. Ancak kontenjanlar baz alındığında yaklaşık 4 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

- Kayıt İçin Gelen Öğrenciler Neler Söyledi? -

Kayıt işlemleri için Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Aksaray'a gelen öğrenciler, ASÜ'nün eğitim kalitesi hakkında duydukları olumlu görüşlerin ardından tercihlerinin şekillendiğini ifade ettiler. Genç ve dinamik bir üniversite olması, eğitim kalitesi, Aksaray'ın öğrenci için ideal bir kent olması ve yakınlık gibi nedenlerle ASÜ'yü tercih ettiklerini söylediler. Öğrencilerin görüşleri özetle şöyle:

Yakup Yazıcı – Kocaeli: Aksaray Üniversitesi yeni bir üniversite ve yaptığım araştırmalarda verdiği eğitimin nitelikli olduğunu gördüm. Çevremde ASÜ'yü tanıyanlar vardı. Onların da tavsiyesi ile ASÜ'yü tercih etmeye karar verdim.

Berfu Belgin – Tekirdağ: ASÜ'de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okuyacağım. ASÜ'de eğitim imkânlarının son derece rahat olduğunu öğrendim. Burada gerek eğitim, gerekse kampus olanaklarının çok iyi olduğunu gördüm. Tercihimi özetle bunlar şekillendirdi.

Mehmet Ataman – İstanbul: ASÜ'de tarih bölümünde okuyacağım. İnternet yaptığım araştırmalarda Aksaray'ın bir öğrenci için ideal ve yaşanabilir bir şehir olduğunu gördüm. ASÜ'de de eğitim kalitesinin yüksek olması tercihimi belirginleştirdi.

Mustafa Noyan – Adana: ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuyacağım. Tercih sürecinde Aksaray Üniversitesi hakkında son derece güzel şeyler duydum. Yeni ve dinamik bir üniversite olduğu için ASÜ'yü tercih ettim.

Gizem Açıkalın – Ankara: Fen Edebiyat Fakültesi'nde eğitim göreceğim. ASÜ'yü memleketime çok yakın olması nedeniyle tercih ettim. Komşu Aksaray'ı tercih etmek bana pek çok açıdan kolaylık sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aksaray Üniversitesi Şereflikoçhisar Mustafa Acar Eylül Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title