Haberler

Assan Alüminyum'dan Üretim Rekoru!

Güncelleme:

Assan Alüminyum, 2012 yılında yaklaşık 205 bin ton üretim yaparak bir önceki yıla kıyasla rekor sonuç elde etti.

Assan Alüminyum üretim rekoru kırdı

Assan Alüminyum, 2012 yılında yaklaşık 205 bin ton üretim yaparak bir önceki yıla kıyasla rekor sonuç elde etti. Şirketin 2013 hedefi ise 215 bin ton üretim.

Türk alüminyum sektörünün lider kuruluşu Assan Alüminyum, 2012 yılı mali verilerini ve 2013 hedeflerini açıkladı. 2012 yılında üretim hacmini yüzde 10 artırarak bir rekora imza atan ve söz konusu yıl için belirlediği satış hedefine yüzde 100 oranında ulaşan şirket, geçen yılı yaklaşık 205 bin ton üretim ve 700 milyon dolar ciro ile kapattı. 2013 yılı satış hedefini yüzde 6 büyüten Assan Alüminyum, bu yılın sonuna kadar 215 bin ton üretim ve 760 milyon dolarlık satış yapmayı planlıyor.

Assan Alüminyum Genel Müdürü Remzi Örnek, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Üretimimizin yüzde 75'ini dış pazarlara, yüzde 25'ini ise iç pazara satıyoruz. İhracatımızın neredeyse dörtte üçünü Kuzey Avrupa'ya gerçekleştiriyoruz. Daha önce fiyatlarla oynayarak yer almaya çalıştığımız pazarlarda bugün yüksek kalitemizle kendimizi kabul ettirmiş durumdayız."

Avrupa'da 140 pazar

Örnek, Assan Alüminyum'un Avrupa yassı alüminyum pazarında doğrudan faaliyet gösterdiği ve üretim yaptığı segmentte yüzde 25'lik paya sahip olduğunu belirtti: "Herhangi bir ülkede Assan Alüminyum ürünlerinin kullanıldığı her bir alanı 'pazar' olarak kabul ediyoruz. Assan Alüminyum, bugün itibariyle Avrupa'daki ülkelerin tamamına ihracat yapıyor ve bu kıtada 140 pazarda faaliyet gösteriyor. Özellikle Kuzey Afrika'da belirlenen yeni pazar alanlarına yönelik değerlendirme ve inceleme çalışmalarımız sürüyor. 2013 yılında 15, takip eden yıllarda ise 35 yeni pazara girmeyi hedefliyoruz."

Türkiye pazar payı yüzde 45

Örnek, Türkiye alüminyum pazarını ise şöyle değerlendirdi: "Profil, yassı ve döküm olmak üzere üç segmentten oluşan Türkiye alüminyum pazarında toplam 1 milyon tonluk üretim yapılıyor. Bu üretimin 350 bin tonunu yassı alüminyum oluşturuyor. Bunun da yarıdan fazlasını Assan Alüminyum üretiyor. Türkiye'deki pazar payımız yüzde 45'i buluyor."

Türkiye'de birçok sektörde olduğu gibi alüminyum sektöründe de ilk malzeme sorunu yaşandığına dikkat çeken Örnek, "Yılda 500 bin tonu ülke içinde tüketilen, 500 bin tonu ihraç edilen toplam 1 milyon tonluk üretimin hammaddesi için 2-2,5 milyar dolar civarında bir para yurtdışına gidiyor. Türkiye, genellikle ikincil üretimlere odaklanan bir ülke ve ilk malzeme olmadığı sürece hep bir bağımlılık söz konusu oluyor," dedi.

Boyalı alüminyuma 32 milyon dolar

Örnek, 2013 yatırımlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "2012 yılında boyalı alüminyum ürünlerine yatırım yaptık. Toplam 32 milyon dolar değerinde olan bu yatırımın 12 milyon dolarlık kısmını geçen yıl hayata geçirdik. Geri kalan 20 milyon dolarlık kısmı ise 2013'te gerçekleştireceğiz. Dilovası'nda kurulmakta olan ve Mayıs 2013'te faaliyete geçecek boyalı alüminyum tesisimiz, Avrupa'nın büyük boyahanelerinden biri olacak."

Örnek'in ifadesine göre, Assan Alüminyum boyalı alüminyum tesisinin üretim kapasitesi yılda 60 bin ton olacak. Assan Alüminyum, boyalı alüminyum yatırımıyla, ithal boyalı ürünleri ikame edecek bir konuma gelmeyi de hedefliyor. Halihazırda Türkiye'de boyalı alüminyum pazarının toplam büyüklüğü 100 milyon dolar civarında ve bu pazarın yarısı ithal ürünlerden oluşuyor. Assan Alüminyum, yerli boyalı alüminyum ürünleriyle, 50 milyon dolarlık bir pazarda söz sahibi olacak.

Örnek, 2013 planları hakkında, otomotiv sektörüne halihazırda sunmakta oldukları ürünleri daha da çeşitlendirmek ve bu pazardaki etkinliklerini artırmak istediklerini de belirtti.

Amaç verimliliği artırmak

Alüminyum üretiminde verimliliği artırmak suretiyle sürdürülebilirliği sağlamayı ilke edinen Assan Alüminyum, bu konuya her tür stratejik yaklaşımında öncelikli iş maddesi olarak yer veriyor. Şirket, alüminyumun geri kazanılmasından elde edilen metali üretimde yeniden kullanarak hem hammadde maliyetlerini düşürmeyi, hem de global enerji tüketimini ve karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Bu çerçevede alüminyum hurda kullanımına değinen Örnek, Türkiye'de alüminyum üretiminde hurda kullanımının düşük olduğunu, 2012'de yaklaşık 15 bin ton olan hurda alüminyum kullanımını bu yıl 25 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Güncel

Assan Alüminyum Türkiye Güncel Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title