Haberler

Aşiret Kızlarından Defile

'Uluslararası Karakeçili Şenlikleri'nin 13'ncüsü bugün Siverek'e bağlı Karakeçi Köyü'nde yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi

Türkiye'nin değişik illerinde yaşayan Karakeçi Aşireti mensuplarının bir araya gelmesi için geleneksel hale getirilen 'Uluslararası Karakeçili Şenlikleri'nin 13'ncüsü bugün Siverek'e bağlı Karakeçi Köyü'nde yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Şenlikler kapsamında; aşiret mensubu genç kızların, altınlarla süslenmiş yöresel kıyafetlerden oluşan defilesi beğeni topladı.

Şenlikler, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen Karakeçi aşireti mensubu 3 bin kişinin köyde toplanması ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, siyasi partilerin milletvekili adayları, bürokratlar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı şenlikte, davetliler yöresel türküler eşliğinde halay çekip, oyunlar oynadı.

Şenliklerin açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın tarih boyunca değişik kültür ve medeniyetin gelişmesine ev sahipliği yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Şanlıurfa, farklı kültür ve medeniyetleri alıp, bir arada tutup, kaynaştırmanın da en güzel örneklerini sunmuştur. Bu özellikleriyle Şanlıurfa, bir anlamda Türkiye'yi tanımlamaktadır. Renkliliği ve çok sesliliğiyle adeta bir orkestrayı anımsatan şehrimizde; her saz kendi tınısıyla, kendi sesiyle var olabilmektedir. Bu şehirde ideolojik tavırdan uzak ve ötekileştirmeden barış ve huzur içinde yaşanıldığını gördük. "

Konuşmasının ardından Vali Okutan'a yöresel kıyafet giydirildi ve kıl çadır gezdirildi.

Konuşmaların ardından höyüğe tırmanma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, son olarak şenlik kapsamında aşiret mensubu genç kızlar tarafından yöresel kıyafetlerin sergilendiği defile düzenlendi.

Kollarında ve boyunlarında bol altınlar bulunan ve rengarenk yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan aşiret kızlarının performansı mankenleri aratmadı. Yaklaşık 5 saat süren şenlik, türkücü Latif Doğan konseri ile son buldu. - Şanlıurfa / Siverek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title