Haberler

Arizona Üniversitesi'nde Müslüman Kadına Saldıran Akademisyen Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

ABD'deki Arizona Üniversitesi'nde Müslüman kadının üstüne yürüyüp küfreden akademisyen hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Üniversite sözcüsü, Dr. Jonathan Yudelman hakkındaki iddiaların farkında olduklarını ve bunları araştırdıklarını açıkladı.

ABD'deki Arizona Üniversitesi'nde Müslüman kadının üstüne yürüyüp küfreden akademisyen hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Üniversite sözcüsü, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, "Arizona Üniversitesi, Dr. Jonathan Yudelman hakkındaki iddiaların farkında ve bunları araştırıyor." ifadesini kullandı.

Açıklamada, Yudelman'ın izne ayrıldığı ve soruşturma sonuçlanana kadar izinde olacağı kaydedildi.

Yudelman'ın 5 Mayıs Pazar günü Arizona Üniversitesi önündeki İsrail yanlısı gösteride karşılaştığı başörtülü Müslüman kadına yönelik ifadeleri ve agresif tavırları görüntülenmiş, video sosyal medyada viral olmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Videoda, Yudelman'ın agresif tavırla "Tam anlamıyla burnunun dibindeyim." dediği ve kadına çok yaklaşarak üstüne yürüdüğü görülmüştü.

Buna karşılık Müslüman kadın Yudelman'a "Benim dini sınırlarıma saygısızlık ediyorsun." diyerek geri çekilmeye çalışmış, Yudelman da "Sen de benim insanlık duygularıma saygısızlık ediyorsun." ifadesini kullandıktan sonra küfretmişti.

Müslüman kadın, Yudelman'ın nefret suçu işlediğini söyleyerek polis çağırmıştı.

12News'in haberinde göre Yudelman, söz konusu İsrail yanlısı gösteride basına yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde kampüsler terörizm destekçileri tarafından ele geçiriliyor. Yahudi öğrenciler korkutuluyor." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İnsan Hakları Politika Dünya Güncel Haberler

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

İspanyol muhabirin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sinirlendirdi: Başını sallama, bak ben sallamıyorum

İspanyol muhabirin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sinirlendirdi: Başını sallama, bak ben sallamıyorum

Bakmadan Geçme

Dota 2 çöktü mü? Dota 2 problem mi var 13 Haziran Perşembe? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Recep İvedik 6 filmi oyuncuları kim? Recep İvedik 6 filmi konusu, oyuncuları ve Recep İvedik 6 özeti! Recep İvedik 6 ne zaman, nerede çekildi? Hangi ülkede çekilmiştir? Kenya mı Türkiye mi? Recep İvedik 6 filmi hangi ülkede ve şehirde geçiyor? #129300 Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 13 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ayın Düşüşü filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ayın Düşüşü filmi ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Şırnak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Karne günü okula serbest kıyafet mi, üniformalı mı gidilecek? Sivil kıyafetle gidilebilir mi? Şanlıurfa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sivas bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Haziran günün maçları nereden izlenir? Sinop bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title