Haberler

Arınç'tan Üniversitelilere, 'ceo Olmayı Hedefleyin'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağabeyi Prof.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç'ın kurucu rektörlük yaptığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Törende kanuşan Arınç öğrencilere seslenerek, "Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin" dedi. CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.

CBÜ'nin 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, üniversitenin kurucu Rektörü ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Bülent Arınç'ın CBÜ'ne gelişi sırasında polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bir polis helikopteri de üniversitenin üzerinde uçtu. Törene gelen öğrenciler, üzerleri arandıktan sonra içeri alındı.

Akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen tören 1992 yılında kurulan CBÜ'nin tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Daha sonra konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli üniversite olarak akademik kadroların güçlendirilmesi çalışmalarına hız verdiklerini, ayrıca akademik ödül sistemini getirdiklerini anlattı.

'HEDEFİNİZİ BÜYÜK TUTUN'

Bülent Arınç da konuşmasında, ülkenin en saygın üniversitelerinden biri olan CBÜ'nün 2011- 2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmaktan mutlu olduğunu vurguladı. Üniversitenin kurucu rektörlüğüne ağabeyinin atanmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu belirten Arınç şunları söyledi:

"Sanayiye, ekonomiye ve sosyal yaşamın gelişmesine büyük katkı sağlayan bu üniversiteye bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırım. Gençler size sesleniyorum. Buradan mezun olduktan sonra Türkiye'nin büyümesi ve başarısı için mücadele edeceksiniz. Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin. Kendimize güvenin ve hedeflerinizi büyük tutun. Bizi geleceğe tarihini bilen nesiller ve kuşaklar taşıyacaktır."

Akademisyenlere de seslenen Arınç, "Üniversiteler ve misyonları çok önemlidir. Ülkelerin medeniyet yarışındaki ikinci gücü olan üniversiteler, bir ülkenin kaderine yön verecek zenginliklerin buluşma yeridir. Tek tipçi dogmatik bir bilimsel zihniyete üniversitede yer yoktur. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Üniversite çoğulculuğun, aklın ve bilimin temsilcisi olmalıdır" diye konuştu.

DUYGULU ANLAR

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, konuşmanın ardından üniversiteye sağladığı katkılardan ötürü Bülent Arınç'a teşekkür plaketi verdi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'a da plaket verdi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.

MHÖ(İÖ/COŞ) - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title