Haberler

Arınç'tan Üniversitelilere Çağrılar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağabeyi Prof.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç'ın kurucu rektörlük yaptığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende, öğrencilere seslenerek, 'Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin' dedi. CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.

CBÜ'nin 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Ak Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, üniversitenin kurucu yertörü ve ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Ak Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Bülent Arınç'ın CBÜ'ne gelişi sırasında polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bir polis helikopteri de üniversitenin üzerinde uçtu. Törene gelen öğrenciler, üzerleri arandıktan sonra içeri alındı.

Akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen tören 1992 yılında kurulan CBÜ'nin tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Daha sonra konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli üniversite olarak akademik kadroların güçlendirilmesi çalışmalarına hız verdiklerini, ayrıca akademik ödül sistemini getirdiklerini anlattı.

Bülent Arınç da ülkenin en saygın üniversitelerinden biri olan CBÜ'nün 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmaktan dolayı mutlu olduğunu vurguladı. Üniversitenin kurucu rektörlüğüne ağabeyinin atanmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu belirten Arınç şunları söyledi:

'Sanayiye, ekonomiye ve sosyal yaşamın gelişmesine büyük katkı sağlayan bu üniversiteye bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırım. Gençler size sesleniyorum. Buradan mezun olduktan sonra Türkiye'nin büyümesi ve başarısı için mücadele edeceksiniz. Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin. Kendimize güvenin ve hedeflerinizi büyük tutun. Bizi geleceğe tarihini bilen nesiller ve kuşaklar taşıyacaktır.'

Akademisyenlere de seslenen Arınç 'Üniversiteler ve misyonları çok önemlidir. Ülkelerin medeniyet yarışındaki ikinci gücü olan üniversiteler bir ülkenin kaderine yön verecek zenginliklerin buluşma yeridir. Tek tipçi dogmatik bir bilimsel zihniyete üniversitede yer yoktur. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Üniversite çoğulculuğun, aklın ve bilimin temsilcisi olmalıdır' diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, konuşmanın ardından üniversiteye sağladığı katkılardan ötürü Bülent Arınç'a teşekkür plaketi verdi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da plaket verdi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı?
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title