Haberler

Arınç, Kaynaşlı Entegre Hastanesinin Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde yapımı tamamlanan Kaynaşlı Entegre Hastanesinin açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümetimiz 11 yıldan bu yana başarılı hizmetler yapıyor. Bu hükümetin karnesinde yıldızlı pekiyi olan çok işlerimiz var fakat bunların en başında geleni sağlıktır"dedi.

Arınç, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde yapımı tamamlanan Kaynaşlı Entegre Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi bir noktada bulunduğunu ve sağlığın çok önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu Kanuni Sultan Süleyman'ın meşhur dizesinden örnek vererek anlatan Arınç, "Sultan Süleyman 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' diyor. Bu cümleyi şu anlamda kullanmamız lazım. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Padişah olursunuz, sultan olursunuz, bakan olursunuz, başbakan olursunuz bu bir devlettir, güçtür, imkandır yetkidir ve her sözünüz icabında yerine gelir ama bu kadar büyük devletlerin hiç birisi sıhhat kadar değerli değildir. İnsan neresi ağrıyorsa canı ordadır. Hepimiz biliriz ki sağlık için her şeyini feda eden kızını, evladını, eşinin ve kendisinin sağlık konusundaki şikayetleri için geçmişteki varlığını satıp savuran insanlar biliriz. Kıymetini bilmediğimiz beş şeyden biri sağlıktır. Hastalık gelmeden onun da kıymetini bilmiyoruz" diye konuştu.

Sağlık alanında AK Parti hükümetinin çok ciddi yatırımlar yaptığını anlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz 11 yıldan bu yana başarılı hizmetler yapıyor. Bu hükümetin karnesinde yıldızlı pekiyi olan çok işlerimiz var fakat bunların en başında geleni sağlıktır. Biz hükümet olarak önümüzü görmek için anketler yaparız. İlk önce 'oy verecek misin' diye sormuyoruz. Sorduğumuz şey 'bu hükümetin hizmetlerinden memnun musunuz?' inanın 11 yıldan bu yana sağlık birinci sırada. Vatandaşlarımızın yüzde 70-80'ni 'ben bu hükümetin sağlık alanındaki hizmetlerinden memnunum diyor'. Bunların ardından ulaşım, eğitim, enerji geliyor, spor geliyor veya başkası geliyor. Ama sağlık en başta. Ben yaşım itibari ile 10 sene 20 sene veya 30 sene öncesini de çok iyi biliyorum. Hastanelerin ne durumda olduğunu ve yaşananları çok iyi biliyorum. Ben avukatlık mesleği yaptım emekli olduğum zaman sağlık karnemi verdiler. Ondan önce bizim bir yere gitme imkanımız yoktu. Sadece SSK hastanelerine gidebiliyorduk. Devlet hastanelerine gidemiyorduk. Birimiz hastaneye gittiği zaman oradaki görevli ne oldu demez, neren ağrıyor demez. Birinci soru SSK'lımısın, bağkurlu musun, memur musun? SSK'lı isen ve gittiğin yer devlet hastanesi ise zebani kılıklı görevlinin söyleyeceği veya yapacağı tek şey var. 'Sen buraya giremezsin'. "

- "Hükümet olarak sağlık işine el attık"

Hükümetin ilk olarak sağlık işine el attığını vurgulayan Arınç, "Herkes yürekten bir 'Allah razı olsun' dedi. Hastaneleri birleştirdik ve hiç farklı hastane kalmadı. Tek merkezden organize ettik. İmkanları geliştirdik, en güzel hastaneleri yaptık tek kişilik, iki kişilik odalar koyduk içine uzman hekimler girdi ve 112'ler yaptık. Türkiye'nin neresinde acil bir hasta varsa ambulans helikopter gidiyor, hastayı alıyor ve tedaviye yetiştiriyor. Uçak ambulanslarımız Türkiye dışından da hasta getiriyor. Bazen Gazze'den Filistin'den bazen Mısır'dan bazen başka ülkelerden. Bu geçmişte yoktu. Sizi dinleyecek doktor bulamazdık, getirecek hastanemiz yoktu ve ilaç da bulamazdık. Hamdolsun sizin sağlık hizmetleriniz için yılda 70 katrilyon para harcıyoruz. Başbakanımız diyor ki, 'Helali hoş olsun. Yeter ki halkım memnun olsun. Yeter ki bir nefes sıhhati doya doya yudumlasınlar' diyor. Bu yüzden çok dua aldığımız için dimdik ayakta duruyoruz. Bizi hamdolsun sizin dualarınız ayakta tutuyor. Biz size hizmetkarlık ettikçe başta sağlık olmak üzere, çocuklarımızın okul ihtiyaçları olmak üzere gelecek ihtiyaçlarını, hanım kardeşlerimizin mutlu ve huzurlu bir hayat yaşama isteklerini, erkeklerimizin bu memlekette başı dik, alnı açık olarak yaşama isteklerini, insan olarak kabul edilmek ve herkesin farklılığını zenginlik olarak kabul edip, bin yıldır kardeş olduğumuz bu topraklarda yine kardeşçe yaşama isteklerini hep beraber karşılayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Arınç ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç Kaynaşlı Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title