Haberler

Arınç, İftar İçin Manisa'ya Geldi

Arınç, Manisa'da Yuntdağı köy muhtarları tarafından düzenlenen iftara katılmak için gittiği kentte, mevlide katıldı.

Arınç, İFTARA KATILMAK İÇİN Manisa'YA GELDİ (2)

MEVLİDE KATILDI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Manisa'da Yuntdağı köy muhtarları tarafından düzenlenen iftara katılmak için gittiği kentte, önce ağabeyleri Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Kutlay Arınç, Yıldıray Arınç, yeğenleri Emre Arınç ve Oğuz Arınç ile birlikte Sultan Camisi'nde Arınç ailesinden vefat edenlerin ruhları için okuttuğu mevlide katıldı.

Mevlide Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir ve Recai Berber ile partililer katıldı. Daha sonra Büyüksümbüller Köyü'nde vefat eden akrabası Kadir Altınkargı'nın eşi Elif Kargı'ya taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından da Arınç ve beraberindeki heyet, 2 bin 500 kişilik iftar yemeğine doğru hareket etti. Arınç, hemşerileri tarafından coşku ile karşılandı.

"HEPSİNİN HESABINI SORACAĞIZ"

İftarın ardından konuşma yapan Arınç, hemşerileriyle Ramazan Ayı'nda birlikte oruç açmanın mutluluğunun yaşadığını belirtti. Arınç, ramazan ayında Türkiye'nin kana bulanmak istediğine dikkat çekip, hükümetin buna izin vermeyeceğini söyleyerek, "Türkiye'de işler iyiye gidiyor. Dışarıda itibarımız çok güçlendi. Memleketimiz ekonomisiyle, sağlığıyla, eğitimiyle, ulaşımıyla çok güzel. Ancak bir sıkıntımız ve üzüntümüz var. Kanımıza kan damlatıyorlar. Alçak bir terörist grup, memleketimizin huzurunu kaçırıyor. Canlarımızı şehit ediyor. Her gün kalbimizde acı bir sızı bizi üzüyor. Türkiye'de yıllardan beri bu mücadele var. Türkiye'de terör, örgüt ve terörist faaliyetler var. Bazen toprağın altına gizlenmiş, bazen dişlerini gösteriyor. Nice askerimizi, polisimizi, masum insanları, imamlara varıncaya kadar, camiden çıkarken, hatta üzerinde sivil giysiler olduğu halde, evinden çıkan uzman çavuşları arkasından vurup şehit ediyorlar. Üzülüyoruz, kahroluyoruz, gözyaşı döküyoruz. Rabbim onlara rahmet eylesin. Allah şehitlere cennetlerini vaat ediyor. Onların ailelerine ve bütün milletimize sabır diliyorum. Şuan da içimizi burkan, gönlümüzü karartan, acıları bizi derinden etkileyen olay terör olaylarıdır. Geçmişte mücadele edilmiş, bugünde mücadele ediliyor. Ama şuana kadar bu kadar şehidimizin acısını elbette çıkaracağız. Hepsinin hesabını soracağız. Hiçbirinin kanı yerde kalmayacak. Bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız" dedi.

"BU VATAN TOPRAĞINDA İNŞALLAH HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör olaylarının Türk milletini yıldıramayacağını kaydedip, "Yaşanan bu olaylardan hiç endişeniz olmasın. Kalleşçe, kahpece pusu kurarak, mayın patlatarak, birilerini elde ederek, bu din, vatan, bayrak, toprak düşmanları bizi üzüyor. Ama sonları yakındır. Bütün imkanlarımızla, neye mal olursa olsun ülkemizde terörü bitireceğiz. Bütün bunların hesabını soracağız. Bu vatan toprağında inşallah huzur içinde yaşayacağız. Bu ramazan hürmetine bu ülkeye göz dikenlere Allah fırsat vermesin. Bu alçakça ihanetlerin hesabını sormayı Cenabı Hak bizlere muvaffak kılsın" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında son olarak Şanlıurfa'ya atanan Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i överek, yeni görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, teravi namazını Ortaköy Piknik Alanı'ın içinde yaklaşık 500 kişilik cematle kıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

title